Εισαγόμενο κριθάρι προκαλεί θάνατο σε αιγοπρόβατα στα κατεχόμενα

Εισαγόμενο κριθάρι προκαλεί θάνατο σε αιγοπρόβατα στα κατεχόμενα

Λόγω υπερβολικής και λανθασμένης χρήσης εισαγόμενου κριθαριού αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια οι θάνατοι αγοπροβάτων στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης παραγωγών και εκτροφέων ζώων, Μουσταφά Ναϊμογλουλαρί.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε δηλώσεις του στην Κίπρις ποστασί ο κ. Ναϊμογλουλαρί είπε ότι ενώ ορισμένοι από τους κτηνοτρόφους υποστήριξαν ότι η αιτία θανάτου οφειλόταν στην τοξίνη στο εισαγόμενο κριθάρι, η αιτία των θανάτων ήταν η κακή και υπερβολική χρήση εισαγόμενου κριθαριού, το οποίο έχει υψηλή πρωτεϊνική και ενεργειακή αξία. Σημείωσε ωστόσο ότι είναι μονόδρομος η σίτιση με εισαγόμενο κριθάρι, επειδή οι τιμές κόστους άλλων προϊόντων είναι υψηλές.

Ο κ. Ναϊμογλουλαρί ανέφερε ότι υπήρξε αύξηση στους θανάτους ζώων επειδή οι κτηνοτρόφοι δεν ενημερώθηκαν για τη χρήση εισαγόμενου κριθαριού από το «τμήμα κτηνοτροφίας», το «κτηνιατρικό τμήμα» και την «αρχή γεωργικών προϊόντων» που εισάγει κριθάρι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το κοινό μας σπίτι και η πολιτική μας οικογένεια»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το κοινό μας σπίτι και η πολιτική μας οικογένεια»

Ως την «πιο σημαντική πολιτική εξέλιξη» στη σύγχρονη Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, και ως ορθή στρατηγική επιλογή, χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Μαΐου του 2004.