ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η μαρτυρία που οδήγησε στη σύλληψη των τεσσάρων για το φόνο του Ευαγγέλλου - Εξελίξεις στην υπόθεση

Η μαρτυρία που οδήγησε στη σύλληψη των τεσσάρων για το φόνο του Ευαγγέλλου - Εξελίξεις στην υπόθεση

Ραγδαίες οι εξελίξεις γύρω από το άγριο φονικό που διαπράχθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2021 στη Λάρνακα με θύμα τον 53χρονο Αντρέα Ευαγγέλου.

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στην επανασύλληψη 45χρονου υπόδικου, ο οποίος είναι κατηγορούμενος σε δύο υποθέσεις ναρκωτικών που εκδικάζονται στα Κακουργιοδικεία Λευκωσίας και Λάρνακας, έπειτα από πληροφορία που εξασφάλισε.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία αυτή, η οποία θεωρείται αξιόπιστη, ο υπόδικος προχώρησε σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στρατολόγησε τον δεύτερο και τον τρίτο ύποπτο για να σκοτώσουν τον Α. Ευαγγέλου.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πληροφορία, οι δύο νεαροί ύποπτοι εξασφάλισαν πυροβόλα όπλα κι εκρηκτικές ύλες καθ’ υπόδειξη του υπόδικου, ενώ έλαβαν ως αμοιβή ποσότητα κοκαίνης προκειμένου να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου. Επίσης, η Αστυνομία κατέχει πληροφορίες και μαρτυρίες ότι ο υπόδικος επικοινωνούσε από τις Κεντρικές Φυλακές με τους υπόπτους μέσω βιντεοκλήσεων. Θυμίζουμε, ότι ο γιος του Α. Ευαγγέλου, ο οποίος βρίσκεται στο Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων, κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση του 45χρονου υπόδικου σε σχέση με ενάμισι κιλό κοκαίνης που εκδικάζεται στο Κακουργιοδικείο Λ/κας. Η μαρτυρία του θεωρήθηκε από την Αστυνομία άκρως καταλυτική. Ο Ευαγγέλου, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, είχε δεχθεί στο παρελθόν απειλές και προειδοποιήσεις, προκειμένου ο γιος του να μην καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση αυτή.

Η όλη μαρτυρία την οποία παρουσίασε η αστυνομία, στηρίζεται σε τηλεπικοινωνικά δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα των υπόπτων, ενώ αναμένεται η περαιτέρω διερεύνηση για εξεύρεση άλλης μαρτυρίας, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο, αφού σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου τα τηλεπικοινωνικά δεδομένα αποτελούν παρανόμως αντισυνταγματική (παρανόμως ληφθείσα) μαρτυρία.

Επίσης, έγινε έρευνα στις κεντρικές φυλακές χωρίς να προκύψει το οτιδήποτε.

Υπενθυμίζουμε, ότι βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση των ναρκωτικών που εκδικάζεται στο Κακουργιοδικείο Λ/κας ήταν και ο 34χρονος Μάριος Γεωργίου, άλλως Μαριούθκιας, ο οποίος δολοφονήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο δρόμο Κιτίου – Περβολιών, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του. Ο Μαριούθκιας δεν πρόλαβε να καταθέσει στη δίκη.

Όσον αφορά τον τέταρτο ύποπτο, ηλικίας 27 χρόνων, οι ανακριτές έχουν υπόνοιες ότι συνδέεται με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους τη νύχτα που δολοφονήθηκε ο Ευαγγέλου και πως απέκρυψε σημαντικά στοιχεία και τεκμήρια από την Αστυνομία σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση. Οι τέσσερις ύποπτοι οδηγήθηκαν σήμερα (4/2) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για σκοπούς προφυλάκισής τους κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ο υπόδικος, ο δεύτερος και ο τρίτος ύποπτος προφυλακίστηκαν για οκτώ μέρες, ενώ ο 27χρονος για τέσσερις. Εναντίον τους διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, συμμετοχή σ’ εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων και παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου κι εκρηκτικών υλών. Η διαδικασία προφυλάκισής τους έγινε κεκλεισμένων των θυρών και ήταν πολύωρη λόγω σωρεία ενστάσεων που υπέβαλαν οι δικηγόροι υπεράσπισης.

Σχεδίαζαν κι άλλο φόνο

Περαιτέρω, οι Αρχές Ασφαλείας κατέχουν πληροφορία ότι η παράνομη οργάνωση σχεδίαζε και άλλη εγκληματική ενέργεια, εναντίον οικογένειας συγκεκριμένου προσώπου (γνωρίζει το όνομά του η Αστυνομία), το οποίο είναι μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση ναρκωτικών με κατηγορούμενο τον 45χρονο υπόδικο ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας. Από την ημέρα λήψης όλων των πιο πάνω πληροφοριών, οι δύο ύποπτοι, 23 και 20 χρόνων, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στην εγκληματική ομάδα, τέθηκαν υπό στενή παρακολούθηση και διαπιστώθηκε ότι είχαν επαφές μεταξύ τους, με τον τέταρτο ύποπτο καθώς και με άλλα πρόσωπα. Μεταξύ άλλων, θεάθηκαν, μέσω κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, να περιφέρονται ύποπτα έξω από την κατοικία συγγενικού προσώπου του μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση των ναρκωτικών που εκδικάζεται στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας…

Τους «καίνε» τα αρχεία

Έπειτα από σαρωτικές έρευνες που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης (3/2) στις οικίες, τα υποστατικά και στα αυτοκίνητα των συλληφθέντων παραλήφθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα και ζητήθηκε η έκδοση διαταγμάτων αποκάλυψης των τηλεπικοινωνιακών τους δεδομένων. Από την αξιολόγησή τους διαπιστώθηκε ότι είχαν συχνές επικοινωνίες με συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου, που η Αστυνομία πιστεύει ότι χρησιμοποιούσε ο υπόδικος από τις Κεντρικές Φυλακές. Επιπρόσθετα, στα κινητά τηλέφωνα του 23χρονου και του 20χρονου εντοπίστηκαν αρχεία με βίντεο και φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται σημαντικά τεκμήρια που σχετίζονται με τον φόνο του Α. Ευαγγέλου. Από τις οικίες των υπόπτων παραλήφθηκαν και διάφορα άλλα τεκμήρια, τα οποία ήδη αξιολογούνται. Μετά τη σύλληψή τους, οι ύποπτοι οδηγήθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας, όπου ανακρινόμενοι αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη στα υπό διερεύνηση αδικήματα.
Πιάστηκαν με ναρκωτικά

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των ερευνών για το φόνο του Ανδρέα Ευαγγέλου, η Αστυνομία ερεύνησε τις οικίες ακόμα δύο νεαρών προσώπων, στις οποίες εντοπίστηκαν ποσότητες μαριχουάνας, μεγάλος αριθμός χαπιών έκταση καθώς και μεγάλα χρηματικά ποσά. Όλα κατασχέθηκαν. Οι δύο 20χρονοι, από τη Λάρνακα, προφυλακίστηκαν για έξι μέρες με διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας μέχρι να συμπληρωθούν οι αστυνομικές ανακρίσεις. Εναντίον τους εξετάζεται υπόθεση κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top