ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πήραν τα πάνω τους οι πολιτικοί γάμοι - Φάρμακο για τα ταμεία των Δήμων - Χειρότερη χρονιά το 2020

Πήραν τα πάνω τους οι πολιτικοί γάμοι - Φάρμακο για τα ταμεία των Δήμων - Χειρότερη χρονιά το 2020

Πεντακόσιοι εξήντα περίπου πολιτικοί γάμοι τελέστηκαν στον Δήμο Πέγειας κατά το απερχόμενο έτος 2021, σύμφωνα με τη Λειτουργό και Υπεύθυνη του Γραφείου Τέλεσης Πολιτικών Γάμων στην Πέγεια Μαρία Γιάγκου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Γιάγκου σημείωσε πως το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά λόγω της πανδημίας, ενώ σημειώθηκαν πολλές ακυρώσεις κρατήσεων, αφού κατά την έκφραση της, πολλά ζευγάρια βρίσκονταν σε “ κατάσταση πανικού” και άλλαζαν τις ημερομηνίες τους Επίσης συνέχισε το 2019 “πήγε λάθος”, όσον αφορά την τέλεση πολιτικών γάμων.

Όσον αφορά το 2021 είπε, πως καταγράφηκε μια πολύ καλύτερη χρονιά για τον Δήμο Πέγειας όσον αφορά την τέλεση πολιτικών γάμων. Συγκεκριμένα σημείωσε πως το 2021 έγιναν γύρω στους 560 πολιτικούς γάμους, που θεωρείται, όπως είπε, για τον Δήμο Πέγειας ένας πάρα πολύ καλός αριθμός όταν σκεφτεί κάποιος ότι δουλέψανε μόνο για τρεις με τέσσερις μήνες. Πρόσθεσε πως το απερχόμενο έτος από την τέλεση πολιτικών γάμων στον Δήμο Πέγειας εισέρρευσαν στα Ταμεία του Δήμου Πέγειας περίπου 200 χιλ. ευρώ.

Όσον αφορά το τρέχον έτος ανέφερε πως τα δεδομένα της στιγμής είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά. Ενδεικτικά είπε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν καθόλου ακυρώσεις απεναντίας έχουν καθημερινά κρατήσεις, ενώ μέχρι σήμερα πρόσθεσε, έχουμε κλείσει 850 γάμους και οι κρατήσεις συνεχίζονται. Επεσήμανε επίσης πως κρατήσεις για πολιτικούς γάμους στην Πέγεια έχουν ξεκινήσει και για το 2025.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα όπως ο κόσμος άρχισε να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία και κάνει πλάνα και σχέδια για να παντρευτεί. Πάρα πολλά νεαρά ζευγάρια συνέχισε, θεωρούν την Κύπρο και ειδικά την Πέγεια πάρα πολύ όμορφη και ειδυλλιακή τοποθεσία για την τέλεση των γάμων τους.

Ερωτηθείσα σχετικά, είπε πως τα σκήπτρα για την τέλεση των πολιτικών γάμων τους στην Πέγεια κρατούν τα ζευγάρια από την Μεγάλη Βρετανία. Ωστόσο παρατήρησε, είχαν πάρα πολλά ζευγάρια από Ισραήλ το 2021 σε σύγκριση με άλλες χρονιές αλλά και από Ρωσία, που θεωρούνται πολύ σημαντικές αγορές για την Τοπική Αρχή.

Όσο για τους πιο δημοφιλείς μήνες για την τέλεση πολιτικών γάμων η κ. Γιάγκου είπε πως αυτοί είναι ο Μάιος και ο Ιούνιος. Αυτοί οι δύο μήνες συνέχισε, ξεπερνούν κάθε δεδομένο για εμάς και ακολουθούν, τόνισε ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος μήνας.

Σχετικά με τις περιοχές που επιλέγουν τα ζευγάρια για να τελέσουν τον πολιτικό γάμο τους στην Πέγεια η κ. Γιάγκου είπε πως συνήθως οι μελλόνυμφοι προτιμούν τα ξενοδοχεία λόγω του ότι δεν θέλουν να μετακινούνται ή έχουν μικρά μωρά ή κάποιους ηλικιωμένους . Οπότε η τέλεση των γάμων στα ξενοδοχεία είναι στην πρώτη ζήτηση.

Επίσης πολύ δημοφιλής χώρος είναι το “ναυάγιο” που το προτιμούν και τα ζευγάρια από την Ρωσία που θέλουν κάτι διαφορετικό και όχι μόνο. Η περιοχή του Αγίου Γεωργίου με το γραφικό της λιμανάκι , αλλά και ο χώρος της Βρύσης των Πεγειώτισσων που είναι ένας καταπράσινος πλακόστρωτος χώρος. Σύμφωνα με την παράδοση συνέχισε η κ. Γιάγκου στην Βρύση των Πεγειώτισσων ήταν ο χώρος που συναντιόντουσαν τα ζευγάρια στα παλιά χρόνια.

Ακολούθως αναφέρθηκε και στα προβλήματα που προέκυψαν με τις ακυρώσεις των εκθέσεων τέλεσης Γάμων στο εξωτερικό λόγω της πανδημίας. Εκτιμώ ότι είναι πολύ σημαντικό να προωθείς το προϊόν σου στο εξωτερικό αλλά και οι εταιρείες στο εξωτερικό να γνωρίζουν ότι όντως υπάρχεις, κατέληξε.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top