Ρετρό φωτογραφία από το Τρόοδος το 1931 – Γαϊδουράκια σπρώχνουν έλκηθρο

Ρετρό φωτογραφία από το Τρόοδος το 1931 – Γαϊδουράκια σπρώχνουν έλκηθρο

Μια επίκαιρη αλλά και διαχρονική φωτογραφία δημοσίευσε το Τμήμα Δασών.

Πρόκειται για ένα έλκηθρο στο χιονισμένο δρόμο Αμιάντου-Τροόδους (1931), τότε που τα μηχανοκίνητα οχήματα δεν υπήρχαν καν στο νησί.

Το Τμήμα Δασών είναι ένα από τα παλαιότερα κυβερνητικά Τμήματα που δημιουργήθηκαν από τη Βρετανική Αποικιοκρατική Κυβέρνηση στην Κύπρο.

Η λειτουργία του Τμήματος άρχισε από το 1879, ένα χρόνο μετά την άφιξη των Άγγλων στο νησί. Υπό τη δικαιοδοσία του «Αρχιδασονόμου της Κύπρου» έμπαιναν αργότερα και άλλες υπηρεσίες όπως αυτή του Τμήματος Γεωργίας που ιδρύθηκε το 1896.

Δείτε τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Δεν τους εμπιστεύομαι»: Η σκληρή απάντηση Δρουσιώτη στην Αστυνομία – Ζητά από Χριστοδουλίδη ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

«Δεν τους εμπιστεύομαι»: Η σκληρή απάντηση Δρουσιώτη στην Αστυνομία – Ζητά από Χριστοδουλίδη ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή τοποθέτηση, ο Μακάριος Δρουσιώτης σηκώνει το γάντι που του πέταξε η Αστυνομία, ξεκαθαρίζοντας πως η καθυστέρηση στην κατάθεση των στοιχείων δεν οφείλεται σε υπεκφυγή, αλλά σε βαθιά έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς.