ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυσαρεστημένοι οι ξεναγοί - Παρά το μεγάλο πλήγμα στον κλάδο, δεν συμπεριλήφθηκαν στα νέα σχέδια στήριξης

Δυσαρεστημένοι οι ξεναγοί - Παρά το μεγάλο πλήγμα στον κλάδο, δεν συμπεριλήφθηκαν στα νέα σχέδια στήριξης

Μεγάλη δυσαρέσκεια εκφράζει ο Σύνδεσμος Ξεναγών Κύπρου για την μη συμπερίληψή τους στα νέα σχέδια στήριξης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έστω και με εφ’ άπαξ επιδόματα.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Ξεναγών Κύπρου, ήδη ο μεγάλος κρίκος στην αλυσίδα του Τουρισμού, η Ξενοδοχειακή Βιομηχανία, επωφελείται του συμφωνημένου σχεδίου προσωρινών αναστολών, καθ' όλη την χειμερινή περίοδο από την 1η Νοεμβρίου.

Επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, άλλες ομάδες πληγέντων αυτοεργοδοτούμενων, αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση να λάβουν εφ’ άπαξ οικονομική βοήθεια.

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατικής Υπηρεσίας, αλλά και εμπειρικά όπως βίωσαν οι ίδιοι το 2021, οι ξεναγοί, σημειώνουν ότι υπέστησαν καίριο επαγγελματικό πλήγμα.

Όπως αναφέρουν μεγάλος αριθμός ξεναγών δεν έχει δουλέψει για πολλούς μήνες ή δούλεψαν περιστασιακά, με έναν τουρισμό που ήταν σε ένα ποσοστό 40% του 2019. Δεδομένων των τουριστικών τάσεων που επικρατούν, όπως της εποχικότητας, σε συνδυασμό με τις εξάρσεις του κορωνοϊού, διάγουν έναν επίσης δύσκολο χειμώνα επαγγελματικά.

Εκ των πραγμάτων, προσθέτουν, δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσης αυτό το διάστημα και βρίσκονται σε απόγνωση και οικονομική δυσχέρεια. Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Κύπρου θεωρεί ότι αδικούνται τα μέλη του που εν ολίγοις είναι η προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόσο προσβάσιμες είναι πραγματικά οι παραλίες σε ΑμεΑ; Πόσες υπάρχουν και ποιες ξεχωρίζουν;

«Γολγοθάς» η ενοικίαση κατοικίας: Σε ποιες χώρες παρατηρείται μείωση - Τι συμβαίνει στην Κύπρο

Άμεση ανάλυση BBC: Πώς η απόπειρα κατά Τραμπ αλλάζει τα δεδομένα για τις εκλογές στις ΗΠΑ

ΑΚΕΛ: Τα επικοινωνιακά λάθη, η αλλαγή ατζέντας και η εμφάνιση της Κοινωνικής Συμμαχίας

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο δράστης είναι ένας 20χρονος άνδρας από την ΠενσιλβάνιαΣοκαριστικές εικόνες από την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ - Τι κατέγραψε ο φακός -Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σοκαριστικές εικόνες από την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ - Τι κατέγραψε ο φακός -Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το σημείο της απόπειρας δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top