ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Υπό εξέταση στοιχεία για το ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης - ΒΙΝΤΕΟ

Δολοφονία Άλκη: Υπό εξέταση στοιχεία για το ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης - ΒΙΝΤΕΟ

Τη στιγμή που οι οκτώ συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή, οι αρχές φαίνεται πως ερευνούν το ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης. Η δολοφονία του Άλκη φαίνεται πως έγινε με οργανωμένο τρόπο, καθώς δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας συμπλοκής, με το οπτικό υλικό από τα βίντεο της περιοχής να δείχνει τους δράστες να αποβιβάζονται από τα αυτοκίνητα και να χτυπούν την παρέα των ανυποψίαστων νέων.

Αυτό που εξετάζεται είναι εάν η «έφοδος» αυτή έχει χαρακτηριστικά επιθέσεων τάγματος εφόδου, με διακριτούς ρόλους αλλά και ηγεσία που δίνει την εντολή και κατευθύνει τους δράστες, συμμετέχοντας ή μη. Το γεγονός ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και σεσημασμένοι χούλιγκαν που έχουν πάρει μέρος και σε άλλες επιθέσεις, είναι ένα στοιχείο που έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο πίσω από τη δράση τους να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο.

Ο ρόλος του τρίτου αυτοκινήτου
Από τα βίντεο που εξέτασαν οι αρχές και τα οποία εν πολλοίς έριξαν φως στις δραματικές στιγμές τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης (01.02.2022) προκύπτει και η συμμετοχή ενός τρίτου αυτοκινήτου, εκτός των δυο (του άσπρου και του μαύρου) που οδηγούσαν ο 23χρονος που απολογείται σήμερα και ο πρώην ποδοσφαιριστής. Αυτά τα δυο φαίνονται στο ερασιτεχνικό βίντεο και στο καθένα επέβαιναν τέσσερα άτομα.

Υπήρξε όμως κι ένα τρίτο αυτοκίνητο, στο οποίο βρίσκονταν άλλοι τρεις οπαδοί. Ο ρόλος τους στην επίθεση και τη δολοφονία του Άλκη, δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά και οι τρεις είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες και τα εντάλματα σύλληψης από την επιχείρηση της Κυριακής, που οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

Τι έχει πει ο Κούγιας
Στο ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση έχει αναφερθεί και ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας. Ειδικότερα έχει αναφέρει: «Εγκληματική οργάνωση είναι οποιαδήποτε ένωση προσώπων άνω των τριών, που έχει μια διάρκεια και σκοπός της είναι να διαπράττουν εγκλήματα. Σε αυτές τις λέσχες οπαδών δε συγκεντρώνονται για να αλλάξουν ιδέες για τις ομάδες.

Αυτοί που πλέον μαζεύονται εκεί μαζεύονται μόνο για το πώς θα οργανωθούν και θα φέρουν μαχαίρια και στειλιάρια, και πηγαίνουν στο γήπεδο και πουλούν ναρκωτικά σε παιδιά. Εξελίσσονται σε ομάδες που κάνουν εκβιασμό σε μαγαζιά και καταλήγουν να κάνουν εκβιασμούς και στην ίδια τη διοίκηση ζητώντας χρήματα και μετατρέπονται σε “security” των ομάδων».

Οι συλληφθέντες δείχνουν έναν ένοχο
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό δύο ακόμα ατόμων. Ενός Έλληνα που συνδέεται με τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Αθήνα και του 20χρονου που έχει διαφύγει στην Αλβανία. Την ίδια στιγμή οι συλληφθέντες «σπάνε» την ομερτά και «δίνουν» έναν 21χρονο Έλληνα ως τον άνθρωπο που κρατούσε το φονικό αυτοσχέδιο μικρό δρεπάνι με το οποίο επιτέθηκε και σκότωσε τον 19χρονο Άλκη.

Μάλιστα, εκτός του ότι «δείχνουν» τον δολοφόνο, οι περισσότεροι «αθωώνουν» τον 23χρονο, τον πρώτο συλληφθέντα, ο οποίος -όπως λένε- δεν συμμετείχε ενεργά στην επίθεση, αλλά παρέμεινε στο αυτοκίνητό του.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top