ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση συζήτησε το Συμβούλιο Υπ. Εσωτερικών

Την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση συζήτησε το Συμβούλιο Υπ. Εσωτερικών

Η Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση, καθώς και οι επιμέρους προτάσεις της Κομισιόν, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της άνευ προηγουμένου μεταναστευτικής πίεσης που δέχονται ειδικά η Ιταλία και η Ελλάδα, αλλά και η ΕΕ γενικότερα, συζητήθηκαν στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα και χθες στο Λουξεμβούργο.


Σε παρέμβασή του, ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση αποτελεί ένα στρατηγικό χάρτη πολιτικής που προβλέπει άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα μέτρα, για την αντιμετώπιση και διαχείριση των σοβαρών μεταναστευτικών πιέσεων που αντιμετωπίζει η ΕΕ και ιδιαίτερα οι χώρες της Μεσογείου.  Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χάσικος ευχαρίστησε την Επιτροπή και τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο για το σύνολο του Πακέτου Προτάσεων της Επιτροπής, οι οποίες, όπως ανέφερε, αποτελούν ένα πρώτο βήμα προς τη λήψη μέτρων για ριζική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε στη συνέχεια την αμέριστη αλληλεγγύη της Κύπρου προς την Ιταλία και την Ελλάδα για τις πρωτοφανείς πιέσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεχάρη για τις ουσιαστικές και εντατικές προσπάθειες που καταβάλλουν. Η Κύπρος, κατέληξε ο κ. Χάσικος, στηρίζει κάθε νέα πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την ενίσχυση των συστημάτων ασύλου των κρατών μελών που αντιμετωπίζουν σημαντικές πιέσεις, και η οποία λαμβάνει υπόψη το ευρύτερο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top