ΠΟΕΔ: Ζητούμενο ο διάλογος με στόχο τη στήριξη των σχολικών μονάδων

ΠΟΕΔ: Ζητούμενο ο διάλογος με στόχο τη στήριξη των σχολικών μονάδων

Το ζητούμενο «είναι η ουσιαστική στήριξη των σχολικών μας μονάδων, οι οποίες λόγω των συνεπειών της πανδημίας βιώνουν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση», αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΠΟΕΔ, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο είναι ο διάλογος.


«Στόχος της Οργάνωσής μας ήταν και παραμένει η επίλυση των προβλημάτων και όχι η σύγκρουση», προσθέτει.

Σε συνέχεια δημόσιων δηλώσεων για ανάγκη ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ ΠΟΕΔ και ΥΠΠΑΝ για εκτόνωση της κρίσης, η οποία έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στον χώρο της Παιδείας, η Οργάνωση επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά την ετοιμότητά της να καταθέσει εκ νέου τις θέσεις της: Έναρξη διαγνωστικών ελέγχων στα Νηπιαγωγεία με στόχο να παραμείνουν ανοικτά και ασφαλή, αποστολή αντικαταστατών με πλήρες ωράριο σε όλες τις περιπτώσεις, έναρξη θεσμικού διαλόγου για επίλυση ζητημάτων που αφορούν τους αντικαταστάτες, εξαγγελία χρονοδιαγράμματος εγκατάστασης συστημάτων ή/και συσκευών εξαερισμού σε όλα τα σχολεία.

«Τα πιο πάνω αιτήματα της ΠΟΕΔ έχουν κατατεθεί εδώ και αρκετό καιρό και είναι γνωστά στην Επίσημη Πλευρά», αναφέρεται.

Είναι αιτήματα, προστίθεται, «που στοχεύουν στην ασφάλεια και υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών αλλά και στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων υπό τις περιστάσεις.

«Ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκριση από πλευράς ΥΠΠΑΝ, έτσι ώστε να επέλθει ηρεμία και ομαλότητα στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, μέσα από την επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί», καταλήγει η Οργάνωση, στην ανακοίνωση της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Αβέρωφ και Παμπορίδης μπήκαν επίσημα στην κούρσα του ΔΗΣΥ για το χρίσμα των Προεδρικών

ΔΗΣΥ: Αβέρωφ και Παμπορίδης μπήκαν επίσημα στην κούρσα του ΔΗΣΥ για το χρίσμα των Προεδρικών

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Γιώργος Παμπορίδης υπέβαλαν σήμερα και επίσημα τις υποψηφιότητές τους για το «χρίσμα» του Δημοκρατικού Συναγερμού ενόψει των Προεδρικών Εκλογών του 2028, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας εσωκομματικής αναμέτρησης που αναμένεται να αναδείξει τις διαφορετικές προσεγγίσεις και τις διαχωριστικές γραμμές εντός του κόμματος, με την ψηφοφορία να έχει οριστεί για τις 29 Νοεμβρίου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE