ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιμέτωπος με πρόστιμο ή και αφαίρεση άδειας για ένα χρονικό διάστημα ο γιατρός σε περίπτωση καταδίκης του

Αντιμέτωπος με πρόστιμο ή και αφαίρεση άδειας για ένα χρονικό διάστημα ο γιατρός σε περίπτωση καταδίκης του

Μεγάλος ντόρος έχει προκληθεί μετά την γνωστοποίηση υπόθεσης ότι γιατρός εξαπατούσε το ΓΕΣΥ και πλέον διώκεται ποινικά.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο Πρόεδρος Επιτροπής Δεοντολογίας ΠΙΣ, Μιχάλης Αναστασιάδης τόνισε την απογοήτευση και της θλίψη για το περιστατικό τονίζοντας ότι είναι προασπιστές θεσμικά της αξιοπρέπειας και του κύρους των μελών του Συλλόγου και απαιτούν να διερευνώνται εξονυχιστικά αυτές οι υποθέσεις.

Δείτε τα όσα δήλωσε

Όπως σημείωσε θα διερευνήσουν την υπόθεση για πειθαρχικά παραπτώματα ενώ σε περίπτωση καταδίκης θα επιβληθεί στον γιατρό πρόστιμο ή αφαίρεση άδειας για ένα χρονικό διάστημα.

Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Σύλλογος εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση που είδε σήμερα (9 Φεβρουαρίου 2022) το φως της δημοσιότητας για ποινική δίωξη γιατρού, συμβεβλημένου με το ΓεΣΥ και εγγεγραμμένου στον ΟΑΥ, κατόπιν διερεύνησης σχετικών καταγγελιών από την Αστυνομία σύμφωνα με τις οποίες φαίνεται ότι εκ μέρους της εταιρείας του υποβλήθηκε απαίτηση πληρωμής για δραστηριότητες στο ΓΕΣΥ χωρίς αυτές να φαίνεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος δηλώνει τα εξής:
1. Είναι πραγματικά με μεγάλη απογοήτευση και λύπη που έχουμε πληροφορηθεί για τη συγκεκριμένη διερευνώμενη υπόθεση.
2. Ο ΠΙΣ, ως θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας και ως θεσμικός προασπιστής της επιστημονικής αξιοπρέπειας των μελών του, με αφορμή αυτή την υπόθεση και σε περίπτωση που τέτοιες καταγγελίες αποδεικνύονται, δεν μπορεί παρά να τις καταδικάζει καθώς προσβάλλουν τους υπόλοιπους γιατρούς-μέλη μας οι οποίοι επιτελούν το έργο τους στο ακέραιο.
3. Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε τέτοια φαινόμενα να προλαμβάνονται και εάν και εφόσον αποδεικνύονται, οι ένοχοι να τιμωρούνται παραδειγματικά. Είναι σε αυτό το πλαίσιο που θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης και σε περίπτωση καταδικαστικής δικαστικής απόφασης, τα αρμόδια όργανα του ΠΙΣ θα προχωρήσουν στις δέουσες πειθαρχικές διαδικασίες.
4. Είναι επίσης σε αυτές τις παραμέτρους που ο ΠΙΣ απαιτεί αυστηρούς ελέγχους εκ μέρους του ΟΑΥ και εφαρμογή αποτρεπτικών δικλείδων ασφαλείας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top