ΥΓΕΙΑ

Νέα Υόρκη: Οι αρουραίοι μπορούν να αποτελέσουν πηγή νέας παραλλαγής της Covid, λένε ερευνητές

Νέα Υόρκη: Οι αρουραίοι μπορούν να αποτελέσουν πηγή νέας παραλλαγής της Covid, λένε ερευνητές

Ειδικοί πιστεύουν ότι ο ιός κυκλοφορεί σε άγρια ζώα και προειδοποιούν ότι μπορεί να μεταλλαχθεί στο ζωικό βασίλειο και στη συνέχεια να επιστρέψει για να μολύνει εκ νέου τους ανθρώπους.

Φόβοι πως οι αρουραίοι είναι πιθανό να αποτελέσουν πηγή μιας νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, εκφράζονται από μια ομάδα ερευνητών από το Texas «A&M-San Antonio» και το «Queensborough Community College» στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι εντόπισαν ένα άγνωστο στέλεχος του ιού στα λύματα της πόλης των ΗΠΑ που θα μπορούσε να έχει προέλθει από τα τρωκτικά.

Το συγκεκριμένο στέλεχος έχει αλλαγές αμινοξέων που φαίνονται συνεπείς με στελέχη ιού που γεννήθηκαν από αρουραίους, αναφέρεται στην έρευνα που δημοσιεύτηκε αυτό το μήνα στο Nature Communications.

Η ανίχνευση της Covid σε άγρια ζώα είναι μια ανησυχητική προοπτική, καθώς αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κυκλοφορεί επ 'αόριστον χωρίς να ανιχνευθεί και ενδεχομένως να επιστρέψει στους ανθρώπους σε μια νέα, αγνώριστη μορφή.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι αρουραίοι κόλλησαν τον ιό πίνοντας νερό αποχέτευσης και τρώγοντας τα κόπρανα ανθρώπων και άλλων ζώων.

«Δεν έχουμε εντοπίσει ποτέ ζωντανό ιό στα λύματα. Αλλά δεδομένου του όγκου των λυμάτων και του αριθμού των αρουραίων, είναι σίγουρα πιθανό να έχουν μολυνθεί με αυτόν τον τρόπο», σύμφωνα τον συν-συγγραφέας της μελέτης και ιολόγο στο Κουίνσμπορο, Τζον Ντένεχι.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top