Τα πρόστιμα των 40.000 ευρώ σε γιατρούς - Η κατάχρηση στο ΓεΣΥ και η εξήγηση του ΟΑΥ

Τα πρόστιμα των 40.000 ευρώ σε γιατρούς - Η κατάχρηση στο ΓεΣΥ και η εξήγηση του ΟΑΥ

Ξεκάθαρισε τη θέση του ΟΑΥ, ο Διευθυντης του οργανισμού, Αντρέας Παπακωνσταντίνου , μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα.

Η δημοσίευση της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή εφερε προβληματισμό για τη λειτουργία του ΓΕΣΥ.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε σε γιατρους που κάνουν κατάχρηση αναφέροντας ότι η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή επιβεβαιώνει ότι με το ΓεΣΥ έχει παταχθεί η φοροδιαφυγή.

Μαλιστα αναφέρθηκε στα οσα τους καταλογίζουν ευθύνες εξηγώντας : "Αντί να δώσουμε τα εύσημα στο ΓεΣΥ, αρχίζουμε να βλέπουμε ανακοινώσεις είτε από το Υπουργείο Οικονομικών ότι δεν δώσαμε μια κατάσταση που μας έχουν ζητήσει... Αντί ο Υπουργός Οικονομικών να δώσει στη δημοσιότητα τα τεράστια οφέλη που έχουμε πατάξει τη φοροδιαφυγή, στοχοποιεί το ΓεΣΥ."

Στη συνέχεια ανέφερε οτι έχουν επιβληθεί σε γιατρούς προστίμα στις περιπτώσεις που εντοπίστηκαν καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ , ενώ όπως εξήγησε το μέγιστο χρηματικό πρόστιμο ανέρχεται στις 40,000 και 400 ευρώ έξτρα για κάθε μέρα που επαναλαμβάνεται η παράβαση. "Εχουμε επισης παρακρατησει απο τις αμοιβές τους".

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα τα βλέμματα στην επίσκεψη Γκουτέρες - Τα ΗΕ βλέπουν ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό

Όλα τα βλέμματα στην επίσκεψη Γκουτέρες - Τα ΗΕ βλέπουν ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό

Μετά τις χωριστές συναντήσεις της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Μαρία Ανχελα Ολγκίν με τους δύο ηγέτες τη Δευτέρα, η προσοχή στρέφεται τώρα στην επίσκεψη του ΓΓ και στην ευκαιρία που προσφέρει για την υποστήριξη περαιτέρω προόδου στις συνομιλίες, αναφέρουν τα ΗΕ στην Κύπρο σε ανάρτηση στο Χ το απόγευμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE