ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλιβερή πραγματικότητα: Η ιστορία των δίδυμων κοριτσιών που χωρίστηκαν στην Πράσινη Γραμμή

Θλιβερή πραγματικότητα: Η ιστορία των δίδυμων κοριτσιών που χωρίστηκαν στην Πράσινη Γραμμή

Άλλη μία τραγική ιστορία μεταναστών που φθάνουν στις ελεύθερες περιοχές, μέσω των κατεχομένων, για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο προσδοκώντας σε μια καλύτερη ζωή κρύβεται πίσω από το θρίλερ που εκτυλίχθηκε την Τρίτη (15/2) στην περιοχή της νεκρής ζώνης Αθηένου.

Αρχικά, με τον εντοπισμό, τα ξημερώματα, από άνδρες της Ειρηνευτικής Δύναμης, ασυνόδευτου 3χρονου κοριτσιού ασιατικής καταγωγής, αλλά και με τις εκτεταμένες έρευνες που ακολούθησαν μέχρι τον εντοπισμό, στο Πουρνάρα, της δίδυμης αδελφούλας της που είχε εξαφανιστεί.

Η υπόθεση είχε ευτυχή κατάληξη, αφού όπως διαπιστώθηκε η δίδυμη αδελφή της 3χρονης μεταφέρθηκε από γυναίκα, από τη Νιγηρία, επίσης μετανάστρια, στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών Πουρνάρα, στην Κοκκινοτριμιθιά. Η γυναίκα από τη Νιγηρία, η οποία φαίνεται πως ήταν στην ίδια ομάδα μεταναστών που επιχείρησε τα ξημερώματα να περάσει στις ελεύθερες περιοχές, εντόπισε την 3χρονη να περιπλανάται μόνη της στην περιοχή της Αθηένου και την παρέλαβε.

Οι γονείς της μικρής, οι οποίοι φαίνεται να ανακόπηκαν από τα στρατεύματα κατοχής και παρέμειναν στα κατεχόμενα, ενημερώθηκαν για τον εντοπισμό του δεύτερου παιδιού τους κι έγιναν όλες οι διευθετήσεις, ώστε να τους παραδοθεί και αυτό. Στην περιοχή της Αθηένου είχε στηθεί γιγαντιαία επιχείρηση για να βρεθεί σώα η δίδυμη αδελφή της 3χρονης, αφού οι γονείς τους δήλωσαν σε αστυνομικό σταθμό των κατεχομένων, όπου μεταφέρθηκαν, ότι έχασαν τα δύο τους παιδιά λόγω του σκότους στην προσπάθειά τους να περάσουν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.

Η απίστευτη υπόθεση, που αναδεικνύει το οξύ πρόβλημα με τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο και την «τρύπα» που υπάρχει στη νεκρή ζώνη, ήλθε στο φως γύρω στις 4 το πρωί, όταν περίπολος των Ηνωμένων Εθνών εντόπισε το πρώτο κοριτσάκι να περιπλανάται μόνο του, φανερά εξαντλημένο, παρά τον παλιό δρόμο Πυροίου - Λάρνακας. Οι άνδρες της Ειρηνευτικής Δύναμης μετέφεραν την μικρή στον Αστυνομικό Σταθμό Αθηένου, ενώ ενημερώθηκαν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

Οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι κατάγονται από το Πακιστάν, κατέληξαν σε λεγόμενο αστυνομικό σταθμό στην κατεχόμενη Λευκωσία, δηλώνοντας την εξαφάνιση των δύο τους παιδιών που είναι δίδυμα. Αμέσως σήμανε συναγερμός και τα Ηνωμένα Έθνη ξεκίνησαν εντατικές έρευνες στην νεκρή ζώνη σε μια προσπάθεια να βρεθεί και το δεύτερο κοριτσάκι της οικογένειας. Στις έρευνες συμμετείχε κι ελικόπτερο των Η.Ε.

Την ίδια ώρα, η Κυπριακή Αστυνομία διεξήγαγε έρευνες σε περιοχές που γειτνιάζουν με τη νεκρή ζώνη κι ελέγχονται από την Δημοκρατία. Ο Δήμος Αθηένου ενημέρωσε με μηνύματα SMS τους κατοίκους της περιοχής να συνδράμουν στις προσπάθειες για εντοπισμό του δεύτερου παιδιού, διενεργώντας έρευνες σε σπίτια και κτηνοτροφικά υποστατικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top