ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνθρωπος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του – Αλαλούμ με τις διαδικασίες για ασθενοφόρο

Άνθρωπος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του – Αλαλούμ με τις διαδικασίες για ασθενοφόρο

Ένα μακάβριο γεγονός έλαβε χώρα στο χωριό Λευκάρων στην επαρχία Λάρνακας.

Συγκεκριμένα άνθρωπος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του και λόγω κακής οργάνωσης στη διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις το ασθενοφόρο δεν έφτασε έγκαιρα.

Ο Δήμαρχος Λευκάρων, Σοφοκλής Σοφοκλέους, μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» για τον κίνδυνο που ελλοχεύει στο να χαθούν ανθρώπινες ζωές λόγω κακού συντονισμού διαδικασιών.

«Είχα επικοινωνήσει με τα ασθενοφόρα. Μου εξήγησαν ότι από τη στιγμή που ο γιατρός δεν πιστοποιεί το θάνατο, τότε υπάρχει άλλη διαδικασία δηλαδή αναλαμβάνει η αστυνομία», είπε συγκεκριμένα.

«Υπάρχει η πιθανότητα υπόνοιας ενός εγκλήματος», συνέχισε.

«Το πρόβλημα που αναδεικνύεται είναι ο συντονισμός της υπηρεσίας των ασθενοφόρων, της αστυνομίας και των γιατρών που πιστοποιούν ένα τέτοιο γεγονός», εξήγησε.

«Το ασθενοφόρο δεν ήρθε εκεί γιατί η διαδικασία δεν το επέτρεπε. Για λόγους νομικούς και διαδικαστικούς»

Παράλληλα επισήμανε ότι πριν από ένα μήνα συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας θέλοντας να παραχωρήσει ένα σύγχρονο κέντρο στο Υπουργείο ώστε να δημιουργηθεί μια συνεργασία που θα βοηθά σε θέματα υγείας τους πολίτες της περιοχής και όχι μόνο.

«Υπάρχει δυνατότητα στα Λεύκαρα σε σύγχρονο κέντρο που χτίσαμε που μπορεί να παραδοθεί στο Υπ. Υγείας και να γίνει μια συνεργασία φιλοξενίας κυρίως ηλικιωμένων και όχι μόνο στελεχωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό», ανέφερε ο κύριος Σοφοκλέους.

«Μπορούμε να διαθέσουμε και κρεβάτια, και υποδομές και προσωπικό για όλη τη Λάρνακα και όχι μόνο.  Καλώ τον Υπουργό, απέστειλα και επιστολή για να δει το χώρο», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top