Χειροπέδες σε 334 μετανάστες - Εντοπίστηκαν ανοικτά των κατεχομένων και μεταφέρθηκαν στη Μερσίνα

Χειροπέδες σε 334 μετανάστες - Εντοπίστηκαν ανοικτά των κατεχομένων και μεταφέρθηκαν στη Μερσίνα

Συνελήφθησαν 334 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν στα ανοικτά της κατεχόμενης Κύπρου από την Διοίκηση Ακτοφυλακής της Τουρκίας για την περιοχή της Μεσογείου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, δημοσίευμα στην Κίπρις αναφέρει ότι οι μετανάστες εντοπίστηκαν σε ψαρόβαρκα από πτητικά μέσα της ομάδας Ακτοφυλακής της Τουρκίας. Στο πλοιάριο βρίσκονταν 2 άτομα τουρκικής καταγωγής και 332 ξένοι μετανάστες. Ένα άτομο έχασε τη ζωή του.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην επαρχία Μπόζγιαζι στην Μερσίνα και άρχισαν νομικές διαδικασίες εναντίον τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE