ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε σχέδιο δράσης για το μεταναστευτικό με έμφαση στους επαναπατρισμούς, κατέληξαν Κύπρος - FRONTEX

Σε σχέδιο δράσης για το μεταναστευτικό με έμφαση στους επαναπατρισμούς, κατέληξαν Κύπρος - FRONTEX

Κυπριακή Δημοκρατία και FRONTEX κατέληξαν σε συμφωνία για τη σύναψη ενός επιχειρησιακού σχεδίου δράσης για το μεταναστευτικό που θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης και επιστροφών και η οποία αναμένεται να υπογραφεί μέσα στις επόμενες μέρες.

 
Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ύστερα από σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής FRONTEX, Fabrice Leggeri και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το σχέδιο αυτό, όπως είπε ο κ. Νουρής, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενίσχυση της υποστήριξης που ο FRONTEX παρέχει στην Κυπριακή Δημοκρατία με την απόσπαση πρόσθετων εμπειρογνωμόνων στον τομέα των επιστροφών και της εξακρίβωσης στοιχείων των υπηκόων τρίτων χωρών.
 
Επίσης, προβλέπει τη διενέργεια τακτικών πτήσεων επαναπατρισμού με πλήρη ανάληψη του κόστους από την FRONTEX και την τεχνική υποστήριξη για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στον τομέα των επιστροφών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top