ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Κύπρο το πρώτο θύμα του μεγαλοαπατεώνα του Tinder – Τριγυρνούσε στη Λεμεσό με πανάκριβα οχήματα και ψάρευε γυναίκες

Στην Κύπρο το πρώτο θύμα του μεγαλοαπατεώνα του Tinder – Τριγυρνούσε στη Λεμεσό με πανάκριβα οχήματα και ψάρευε γυναίκες

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η ιστορία του Ισραηλινού Shimon Courtney Simmonds Miller Hayut, ο οποίος εξαπατούσε τις γυναίκες υποδυόμενος τον δισεκατομμυριούχο γιο του επιχειρηματία Lev Leviev, βασιλιά των διαμαντιών.

Η δράση του Ισραηλινού και ο τρόπος που εξαπατούσε τις γυναίκες προβάλλονται μέσα από το πρώτο μη μυθοπλαστικό φιλμ, «Tinder Swindler» (Ο απατεώνας του Tinder) στο Netflix με πάνω από 45 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης ύστερα από μόλις μία εβδομάδα προβολή και αναδεικνύεται Νο1 παγκοσμίως από καταβολής Netflix.

Ο αληθινός πρωταγωνιστής του, δηλαδή ο περιβόητος «απατεώνας», φέρεται να έχει κατορθώσει να αποσπάσει συνολικά 10 εκατ. δολάρια κατ’ εκτίμηση από διάφορες γυναίκες οι οποίες σαγηνεύονταν από την προσωπικότητά του, την ασύλληπτη χλιδή μέσα στην οποία ζούσε, την τρυφερότητα που επεδείκνυε, αλλά και τη γενναιοδωρία του - ασχέτως αν εκ των υστέρων όλα αυτά αμφισβητούνταν ως σκηνοθετημένα και πλαστά.

Η Βρετανίδα Courtney Simmonds Miller ζούσε στην Κύπρο με τον παππού και την γιαγιά της και προχώρησε σε αποκαλύψεις στην βρετανική «The Sun» αναφέροντας πως και η ίδια έπεσε θύμα του συγκεκριμένου άνδρα πριν από 14 χρόνια, ενώ όπως σημείωσε αυτή ήταν και το πρώτο του θύμα.

Συγκεκριμένα γνώρισε τον Shimon σε κατάστημα με προϊόντα κομμωτικής στη Λεμεσό και οι δύο τους ήρθαν πολύ κοντά με την ίδια να τον ερωτεύεται. Αρχικά ο Ισραηλινός της παρουσιαζόταν ως ένας φτωχός, ωστόσο στη συνέχεια έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο ενός γιου δισεκατομμυριούχου. Της είχε πει ότι ο πατέρας του επέλεξε να τον στείλει στην Κύπρο να εργαστεί για να μάθει πως βγαίνουν τα χρήματα και σύντομα θα του έδινε τη μυθική κληρονομιά. Εκεί ήταν που της είχε κάνει και πρόταση να γίνει η προσωπική του βοηθός έτσι ώστε να ανοίξει επιχείρηση στην Κύπρο.

Ο ίδιος της ανέθετε να ενοικιάζει οχήματα πολυτελείας στο όνομα της, με τα οποία κυκλοφορούσε στην Λεμεσό και κατάφερνε να προβάλει τον δισεκατομμυριούχο που είχε πλάσει με το μυαλό του εξαπατώντας τις γυναίκες.

Μάλιστα ο απατεώνας είχε δώσει πιστωτικές κάρτες στην Courtney για να του αγοράζει τα πανάκριβα αντικείμενα που ζητούσε, όταν τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν κλεμμένες με τις Κυπριακές Αρχές να τους περνάνε χειροπέδες.

Τότε το Δικαστήριο είχε αποφασίσει να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση και περιοριστικούς όρους με τον Ισραηλινό να καταφέρνει να διαφύγει από το νησί και να συνεχίζει την δράση του εξαπατώντας άλλες γυναίκες μέσω της εφαρμογής Tinder.


Σήμερα ο Σάιμον Λεβιέβ, ο εραστής με τα χίλια πρόσωπα βρίσκεται στην πατρίδα του, το Ισραήλ. Αν και αποκλεισμένος σχεδόν πια από το Tinder και όλες τις μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες γνωριμιών, ο Σάιμον Λεβιέβ, όντας αναγκασμένος να κλείνει ή να του κλείνουν τα προφίλ του, ζει εντελώς ελεύθερος - σύμφωνα με τις σχετικές φήμες, τουλάχιστον. Και μέχρι τη στιγμή που υποχρεώθηκε να εξαφανιστεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαινόταν να έχει επιστρέψει στην πρότερη μεγάλη ζωή για την οποία είναι πλέον διάσημος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top