Νέα μονάδα παραγωγής ενέργειας στο Βασιλικό - Στην ελληνική ΤΕΡΝΑ Α.Ε. η κατασκευή της - €150 εκατ. το κόστος

Νέα μονάδα παραγωγής ενέργειας στο Βασιλικό - Στην ελληνική ΤΕΡΝΑ Α.Ε. η κατασκευή της - €150 εκατ. το κόστος

Στην υπογραφή της σύμβασης για την ανέγερση της έκτης Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού, προχώρησε η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 150.000.000 ευρώ, περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την προμήθεια, την εγκατάσταση, τον έλεγχο και την αρχική λειτουργία της μονάδας.

Η μονάδα, συνολικής μέγιστης ισχύος 160 MW, θα αποτελείται από δύο αεριοστρόβιλους, δύο λέβητες ανάκτησης θερμότητας και ένα ατμοστρόβιλο και θα λειτουργεί με φυσικό αέριο ως κύριο καύσιμο, ενώ θα έχει τη δυνατότητα λειτουργίας και με πετρέλαιο (diesel), ως εναλλακτικό καύσιμο.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, η νέα μονάδα παραγωγής αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία πριν την καλοκαιρινή περίοδο του 2024.

Η νέα, σύγχρονη και αποδοτική μονάδα παραγωγής θα προστεθεί στην υφιστάμενη συνολική ικανότητα παραγωγής της ΑΗΚ από συμβατικές μονάδες και θα συμβάλει στην εξασφάλιση της επάρκειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και στη διασφάλιση της απαραίτητης εφεδρείας.

Πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Τρέχουν για τη συσπείρωση - Η φθορά και η απώλεια ψήφων από το 2016 μέχρι σήμερα

ΔΗΣΥ: Τρέχουν για τη συσπείρωση - Η φθορά και η απώλεια ψήφων από το 2016 μέχρι σήμερα

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την κάλπη, στην Πινδάρου καταγράφεται έντονη κινητικότητα, με το βλέμμα στραμμένο όχι μόνο στην πρωτιά αλλά –όλο και πιο έντονα– στον απόλυτο αριθμό των ψήφων. Η εικόνα των τελευταίων μετρήσεων, που φέρνει τον Δημοκρατικό Συναγερμό σε ποσοστά γύρω στο 20–21% και με συσπείρωση κοντά στο 55%, ενεργοποιεί αντανακλαστικά και αναδεικνύει μια κρίσιμη παράμετρο: τη δυνατότητα ανάκτησης απωλειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE