ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυσαρέσκεια Δήμου Λάρνακας για μη ίδρυση Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας του ΠΚ

Δυσαρέσκεια Δήμου Λάρνακας για μη ίδρυση Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας του ΠΚ

Δυσαρέσκεια εκφράζει ο Δήμος Λάρνακας για το θέμα της μη ίδρυσης Σχολής «Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας» του Πανεπιστημίου Κύπρου στη πόλη.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Δήμος Λάρνακας για ακόμα μια φορά εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του σε σχέση με το θέμα της ίδρυσης Σχολής «Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας» του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΠΚ) στην πόλη».

Οσον αφορά «την επιστολή του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, ημερομηνίας 15 Φεβρουαρίου 2022, η Λάρνακα διευκρινίζει ότι στον Δήμο πέραν από τον προϋπολογισμό της νέας Πρυτανείας που αναφέρει κόστος 100 εκατομμυρίων για τη δημιουργία Σχολής, συμπεριλαμβανόμενων των κτιριακών εγκαταστάσεων και τα έξοδα προσωπικού σε βάθος 10ετίας, δεν προσκομίστηκαν άλλα στοιχεία που να δείχνουν ότι όταν πάρθηκε η απόφαση βασιζόταν σε διαφορετικά δεδομένα».

Διερωτάται μάλιστα «σε τέτοια περίπτωση και εάν πράγματι ισχύει αυτό, ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη γιατί παρουσιάστηκαν διαφορετικά δεδομένα στην κυβέρνηση και άφησαν εκτεθειμένη για ακόμα μια φόρα τη Λάρνακα».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα σε μέρος της επιστολής όπου σημειώνεται πως «περαιτέρω, διαπιστώθηκε ότι η αρχική συνεννόηση με το ΠΚ και τον Δήμο Λάρνακας για τον χώρο, στον οποίο στηρίχθηκε επίσης η εξαγγελία του Προέδρου, έπαψε να ισχύει και δεν ήταν δυνατή η στέγαση της Σχόλης».

Σύμφωνα με τον Δήμο Λάρνακας «αν και είχε αλλάξει ο αρχικός χώρος, αφού είχε αποκλειστεί το πρώην Λεπροκομείο για περιβαλλοντικούς λόγους και λόγω των δυσκολιών ανέγερσης της Σχολής εκεί, αφού ανήκει στην περιοχή Natura, o Δήμος πρότεινε άλλους τρεις χώρους, ένας εκ των οποίων ήταν και ο αναξιοποίητος χώρος του παλιού αεροδρομίου, όπου το κόστος ανέγερσης θα μειωνόταν σημαντικά. Ακόμα προτάθηκε και άλλη κρατική γη στην οποία και πάλι το κόστος θα ήταν χαμηλό ή το ίδιο με την ανέγερση στο χώρο του πρώην Λεπροκομείου».

Ο Δήμος αναφέρει ακόμα ότι «το θέμα της ίδρυσης Πανεπιστημιακής Σχολής στη Λάρνακας δεν θεωρείται ότι έχει λήξει τόσο για το Δήμο Λάρνακα όσο και για όλους του φορείς της πόλης».

Στο παρόν στάδιο «ο Δήμος Λάρνακας εξετάζει όλες τις επιλογές που έχει ενώπιον του για δημιουργία Κρατικής Σχολής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκτιμά μάλιστα ότι η δημιουργία Κρατικής Πανεπιστημιακής Σχολής αποτελεί ειλημμένη πολιτική απόφαση όπως εκφράστηκε πάμπολλες φορές σε δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Δήμος Λάρνακας αναμένει ότι αυτή η πολιτική απόφαση θα υλοποιηθεί σύντομα» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top