ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γάμοι και βαπτίσεις: Κινητές μονάδες rapid test έξω από τις δεξιώσεις - Έτσι θα παίρνουν το «εισιτήριο εισόδου» οι καλεσμένοι

Γάμοι και βαπτίσεις: Κινητές μονάδες rapid test έξω από τις δεξιώσεις - Έτσι θα παίρνουν το «εισιτήριο εισόδου» οι καλεσμένοι

Σημαντικές χαλαρώσεις σε γάμους και βαφτίσεις αναμένονται εντός Απριλίου, αφού μέχρι τώρα οι επαγγελματίες δεξιώσεων δεν "παίρνουν ανάσα" με την υφιστάμενη πορεία της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Γάμων και Δεξιώσεων Κωνσταντίνος Μωσαϊκός μιλώντας στον ALPHA, στην εκπομπή "Alpha Eνημέρωση", ανέφερε ότι για την περίοδο που διανύουμε δεν κρίνεται σκόπιμο να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για άρση απαγορευτικών μέτρων, αφού όπως επισήμανε όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί μέχρι το Πάσχα.

"Εδώ και δύο μήνες και από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα μέτρα τον Δεκέμβριο, ακυρώθηκαν όλες οι γαμήλιες δεξιώσεις και έχουν παραμείνει ελάχιστες βαπτίσεις που μπορούν να κάνουν αλλιώς τα ζευγάρια, αφού δεν υπάρχει και θέμα χορού. Από τη στιγμή που ακυρώθηκε ένας λογικός αριθμός ατόμων και δεν υπάρχει χορός, ακυρώθηκαν οι δεξιώσεις", είπε συγκεκριμένα.

Ο κύριος Μωσαϊκός ανέφερε ότι από το Πάσχα και μετά ανάλογα φυσικά και με την επιδημιολογική εικόνα, το πρωτόκολλο αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει σημαντικές χαλαρώσεις για τη διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων.

"Ο μεγαλύτερος αριθμός προσκεκλημένων, ο χορός και η είσοδος ανεμβολίαστων, καθιστούν αδύνατη να την ακύρωση κάποιας εκδήλωσης. Δεν έχει συζητηθεί κάποιος αριθμός προσκεκλημένων, αλλά ένας λογικός αριθμός με βάση προηγούμενη εμπειρία 400-500 ατόμων για να μπορέσει να γίνει μια δεξίωση. Τα ζευγάρια δεν πρέπει να ανησυχούν για ημερομηνίες που έχουν μετά το Πάσχα ότι δεν θα γίνει η δεξίωση τους, είμαστε σίγουροι ότι με τα μέτρα θα κάνουμε ασφαλείς δεξιώσεις μετά το Πάσχα", τόνισε.

Όσο αφορά τις τιμές των δεξιώσεων και αν αυτές θα αλλάξουν λόγω της ακρίβειας, ο κύριος Μωσαϊκός παρέπεμψε το θέμα στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει το κάθε ζευγάρι με επιχειρηματίες και κάλεσε να το εξετάσουν νομικά το ζήτημα. 

"Εμείς ως Σύνδεσμος καλούμε τους επιχειρηματίες να βρουν μια μεσαία λύση με προμηθευτές και ζευγάρια που έχουν κλεισμένες ημερομηνίες δεξίωσης, για να μην υπάρχουν σημαντικές αλλαγές", είπε.

Καταλήγοντας ο κύριος Μωσαϊκος, σημείωσε ότι η εισήγησή του Υπουργού Υγείας είναι να διενεργείται rapid test πριν από την είσοδο των καλεσμένων σε μια δεξίωση και μάλιστα, είπε στους επαγγελματίες του κλάδου ότι έχει στη διάθεση του 300 κινητές μονάδες. 

"Έξω από κάθε δεξίωση θα βρίσκεται μια μονάδα που θα κάνει rapid test και θα κρίνει εάν θα μπει ο καλεσμένος ή όχι σε κάθε δεξίωση. Δεν τίθεται να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι και να μην πληρώνουν οι εμβολιασμένοι. Εμείς θεωρούμαστε χώροι υψηλού κινδύνου", κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top