ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξέλεγκτη φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Ηγουμενίτσας - Εγκατέλειψαν οι επιβάτες

Ανεξέλεγκτη φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Ηγουμενίτσας - Εγκατέλειψαν οι επιβάτες

Οι 237 επιβάτες και τα 51 άτομα πλήρωμα του Euroferry Olympia έχουν επιβιβαστεί σε σωσίβιες λέμβους και έχει ξεκινήσει η περισυλλογή τους - Το πλοίο σημαίας Ιταλίας είχε αναχωρήσει με προορισμό το Μπρίντιζι - Ανεξέλεγκτη η φωτιά.

Φωτιά ξέσπασε σε επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο με 237 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του prototothema.gr το σύνολο το επιβατών του Euroferry Olympia του ομίλου Grimaldi έχουν εγκαταλείψει το πλοίο με σωσίβιες λέμβους και βρίσκεται σε εξέλιξη η περισυλλογή τους.

Το Euroferry Olympia, που πλέει υπό σημαίας Ιταλίας, είχε αναχωρήσει με προορισμό το Μπρίντιζι και πλέει βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η αιτία εκδήλωσης της φωτιάς, που φαίνεται να εντοπίζεται στο κατάστρωμα 3 και να είναι ανεξέλεγκτη.

Η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα σπεύδουν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ηγουμενίτσας όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στο Euroferry Olympia. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν πέντε σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κάτσαφάδο, που μίλησε στον ΣΚΑΙ, οι επιβάτες είναι όλοι καλά, έχουν επιβιβαστεί στις σωσίβιες λέμβους και έχει ξεκινήσει η περισυλλογή τους, ενώ το θετικό είναι πως υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες που διευκολύνουν το έργο των διασωστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ.

*φωτογραφία αρχείου 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top