ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη απειλή η ρωσική συγκέντρωση στρατευμάτων - Πρόκεται για «κρίση Ρωσίας» και όχι Ουκρανίας δήλωσε

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη απειλή η ρωσική συγκέντρωση στρατευμάτων - Πρόκεται για «κρίση Ρωσίας» και όχι Ουκρανίας δήλωσε

Το περιοδικό Spiegel με τίτλο «Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου: Η Μπέρμποκ καταδικάζει τη ρωσική συγκέντρωση στρατευμάτων ως απαράδεκτη απειλή" σημειώνει πως η κρίση στην Ανατολική Ευρώπη δεν είναι "κρίση της Ουκρανίας" αλλά "κρίση της Ρωσίας", όπως δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου. Σε περίπτωση επέμβασης, η Μόσχα κινδυνεύει με "πρωτοφανείς" κυρώσεις", σημείωσε.

Όπως αναφέρεται, η Αναλένα Μπέρμποκ (Πράσινοι) καταδίκασε την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα ως μια «απολύτως απαράδεκτη» απειλή «για όλους μας».

«Σήμερα, πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα, απειλείται ένας νέος πόλεμος -στην καρδιά της Ευρώπης μας», δήλωσε η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών στο πλαίσιο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, ενώ κάλεσε τη Ρωσία να αποσύρει αμέσως τα στρατεύματά της από τα σύνορα με την Ουκρανία. Η πολιτικός των Πρασίνων δήλωσε ότι τα πρώτα σημάδια προς αυτήν την κατεύθυνση αποτελούν μια «ακτίνα ελπίδας», αλλά τώρα απαιτούνται και πράξεις.

Υπάρχει κίνδυνος πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης, πρόσθεσε. «Η ανάπτυξη στρατευμάτων από τη Ρωσία αποτελεί μια εντελώς απαράδεκτη απειλή. Απέναντι στην Ουκρανία, αλλά και προς όλους εμάς –και την αρχιτεκτονική της ειρήνης που έχουμε στην Ευρώπη. Αυτή η κρίση δεν είναι επομένως κρίση της Ουκρανίας. Είναι κρίση της Ρωσίας», ανέφερε.

`Εάν πραγματοποιηθεί επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα τεράστιες συνέπειες για τη Ρωσία σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, προειδοποίησε. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη για σοβαρό διάλογο με τη Μόσχα για την Ασφάλεια και την ειρήνη στην Ευρώπη", σημείωσε.

Είπε πως "αυτή είναι μια από τις επικίνδυνες στιγμές, κατά τις οποίες είναι δυνατόν να κλιμακωθούν οι προκλήσεις και η παραπληροφόρηση. Δεν υπάρχει όμως καμία διάθεση συμμετοχής σε αυτό το παιχνίδι", ξεκαθάρισε.

"Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για εποικοδομητική έξοδο από την κρίση στο πλαίσιο του σχήματος της Νορμανδίας με τη συμμετοχή της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αλλά και στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Παλεύουμε για κάθε χιλιοστό. Αλλά έστω και ένα χιλιοστό είναι καλύτερο από την ακινησία», ανέφερε.

Ο Μπέρμποκ τόνισε τη διατλαντική αποφασιστικότητα: «Είμαστε αποφασισμένοι σε σχέση με τα μέτρα που προετοιμάζουμε για την περίπτωση που η Ρωσία αναλάβει δράση κατά της Ουκρανίας. Αυτές οι κυρώσεις θα είναι άνευ προηγουμένου, θα έχουν προετοιμαστεί και θα επιβληθούν σε συντονισμό με όλους τους εταίρους», είπε, και αναφέρθηκε στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

«Εμείς ως Γερμανία είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε ένα υψηλό οικονομικό τίμημα. Γι’ αυτό για εμένα και για εμάς όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένου και του Nord Stream 2», επεσήμανε.

Τόνισε ότι υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας. Πρόσθεσε πως «μόνο η ίδια η χώρα, και πάνω απ’ όλα οι πολίτες της είναι σε θέση να αποφασίσουν ποιο δρόμο θέλουν να ακολουθήσουν. Δεν διαπραγματευόμαστε ερήμην της Ουκρανίας», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top