Νέα απάτη μέσω email - Συστήνονται ως Τμήμα Τελωνείων - Τι να προσέξετε

Νέα απάτη μέσω email - Συστήνονται ως Τμήμα Τελωνείων - Τι να προσέξετε

Το Τμήμα Τελωνείων πληροφορεί το κοινό ότι παρατηρήθηκε απόπειρα εξαπάτησης με την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), χρησιμοποιώντας το όνομα του Τμήματος Τελωνείων.

Τα σημεία που πρέπει να προσέχετε για να διαπιστώσετε ότι η επικοινωνία ΔΕΝ προέρχεται από το Τμήμα Τελωνείων είναι:

1. Η ηλεκτρονική διεύθυνση αποστολής του ηλεκτρονικού μηνύματος που λάβατε δεν έχει τη σωστή μορφή ΧΧΧΧΧΧΧΧ@customs.mof.gov.cy, την οποία έχουν όλες οι επίσημες ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Τμήματος Τελωνείων.

2. Το λεκτικό στα ελληνικά ή αγγλικά προέρχεται από αυτόματη μετάφραση, γι’ αυτό και κάποιος μπορεί εύκολα να εντοπίσει συντακτικά ή ορθογραφικά λάθη.

3. Το Τμήμα Τελωνείων δεν επικοινωνεί άμεσα με τον παραλήπτη ενός δέματος / πακέτου αλλά μέσω του αντιπροσώπου του (εταιρεία ταχυμεταφορών, Κυπριακά Ταχυδρομεία, τελωνειακό πράκτορα κ.α.)

4. Οι μόνοι τρόποι πληρωμής οποιωνδήποτε δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων προς το Τμήμα Τελωνείων είναι:

α) Με πληρωμή στα ταμεία των Επαρχιακών Σταθμών του Τμήματος Τελωνείων ή

β) Με έμβασμα στους λογαριασμούς του Τμήματος Τελωνείων στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, στην Ελληνική Τράπεζα και στην Τράπεζα Κύπρου.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θρίλερ μέχρι τέλους για την Προεδρία της Βουλής: Παρασκήνιο, διαβουλεύσεις και ανατροπές - Ποιος θα επικρατήσει

Θρίλερ μέχρι τέλους για την Προεδρία της Βουλής: Παρασκήνιο, διαβουλεύσεις και ανατροπές - Ποιος θα επικρατήσει

Λίγες ώρες απομένουν πλέον μέχρι την εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής, σε μια διαδικασία που εξελίσσεται σε πολιτικό θρίλερ, καθώς οι ισορροπίες παραμένουν ρευστές και κανένα στρατόπεδο δεν εμφανίζεται βέβαιο για το τελικό αποτέλεσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE