ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Μεταφορών: Ρύθμιση πάγιων κομίστρων για αποφυγή τυχόν υπερχρεώσεων

Υπουργείο Μεταφορών: Ρύθμιση πάγιων κομίστρων για αποφυγή τυχόν υπερχρεώσεων

Η ρύθμιση των πάγιων κομίστρων για αριθμό διαδρομών από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου έγινε με στόχο την κατάλληλη πληροφόρηση των επισκεπτών/τουριστών στην Κύπρο και του επιβατικού κοινού γενικότερα, αναφέρει σημειώνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Σε ανακοίνωσή του προς απάντηση σημερινών δημοσιευμάτων για το θέμα, το Υπουργείο σημειώνει πως ο σκοπός του καθορισμού του σταθερού κομίστρου για τις συγκεκριμένες διαδρομές είναι η επίλυση του διαχρονικού προβλήματος που άπτεται κυρίως της κατάλληλης πληροφόρησης των επισκεπτών/τουριστών στην Κύπρο και του επιβατικού κοινού γενικότερα.
 
Όπως αναφέρει, ο καθορισμός πάγιων κομίστρων αναμένεται να προσδώσει αξιοπιστία στη μεταφορά των ταξί, αφού το επιβατικό κοινό θα γνωρίζει εκ των προτέρων το ακριβές ποσό που θα καταβάλει, ανεξάρτητα από τη διαδρομή που θα ακολουθήσει ο οδηγός, την κίνηση που θα υπάρχει στο οδικό δίκτυο και τον αριθμό των αποσκευών που θα μεταφέρει.
 
«Ειδικότερα, ο στόχος της ρύθμισης αυτής είναι η αποφυγή τυχόν υπερχρεώσεων για τις διαδρομές από και προς το αεροδρόμια, πρακτική η οποία εφαρμόζεται σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», προσθέτει.
 
Τέλος, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφέρει πως αξιολογεί τακτικά τις εν λόγω ρυθμίσεις και λαμβάνει υπόψιν εισηγήσεις όπως τις εισηγήσεις του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών για οποιεσδήποτε ρυθμίσεις στον τομέα των ταξί, ώστε να προχωρήσει σε τυχόν αναπροσαρμογές.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top