ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Πονοκέφαλος» οι… φτιαγμένοι οδηγοί - Αυτός είναι ο λόγος που καθυστερούν τα πρόστιμα από τις κάμερες

«Πονοκέφαλος» οι… φτιαγμένοι οδηγοί - Αυτός είναι ο λόγος που καθυστερούν τα πρόστιμα από τις κάμερες

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την αρχή του χρόνου, αριθμός εξαιρετικά υψηλός αν αναλογιστεί κανείς την αναλογία πληθυσμού της Κύπρου.

Ο Υπεύθυνος Οδικής Ασφάλειας, Γιώργος Μιλής, μίλησε στην εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση» για τα πρόστιμα από τις κάμερες, τα θανατηφόρα δυστυχήματα και τους οδηγούς που εντοπίζονται θετικοί σε νάρκοτεστ.

Για την καθυστέρηση της αποστολής εξωδίκων είπε ότι «στις 9 Φεβρουαρίου άρχισε η αποστολή όλων των μηνυμάτων. Αυτή τη στιγμή γίνεται η τελική εικόνα ελέγχου όλων των συστημάτων. Είμαστε στον μήνα αυτό και θα γνωρίζουμε ότι όλα τα συστήματα και οι συνδέσεις γίνονται ασφαλισμένα. Θέλουμε να προλάβουμε την εφαρμογή της πρώτης φάσης στην 1η Απριλίου.

Από τις αρχές Οκτωβρίου είχαμε έναν αριθμό 1500 καταγγελιών την ημέρα. Αυτή τη στιγμή έχουμε πέσει στις 600 καταγγελίες τη μέρα. Γίνεται αντιληπτό από τους οδηγούς ότι οι κάμερες είναι μέρος της ζωής μας. Έχουμε 4 σταθερές συσκευές μόνο στη Λευκωσία. Οι περισσότερες παραβάσεις καταγράφονται στη Λευκωσία, λόγω των σταθερών καμερών. Έρχονται ακόμη 16 κινητές και 20 σταθερές κάμερες. Μέχρι το τέλος του χρόνου έρχονται ακόμη 66 σταθερές κάμερες».

Για τα δυστυχήματα και τους οδηγούς που εντοπίζονται υπό την επήρεια ναρκωτικών τόνισε πως «δεν πρέπει ο καθένας να κάνει λάθος στο οδικό δίκτυο. Η ζώνη ασφαλείας έπαιξε κύριο ρόλο στα τελευταία δυστυχήματα. Είναι πολύ σημαντική. Υπεύθυνο άτομο άνω των 16 ετών πρέπει να φοράει τη ζώνη του και καταγγέλλεται αν δεν το κάνει. Αν είναι κάτω από 16 καταγγέλλεται ο γονέας.

Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να έχουμε συντονισμένες τροχαίες παραβάσεις. Υπερβολική ταχύτητα, άδεια κυκλοφορίας. Δυστυχώς καθημερινά εντοπίζονται οδηγοί υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ. Πέραν των 1000 οδηγών έχουν εντοπιστεί και είναι ένα πρόβλημα αυτό. Υπάρχει σχετική διαδικασία και συμπληρώνεται ο φάκελος ενώπιον Δικαστηρίου. Κάθε οδηγός έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται διαφορετικά, θέλουμε να γίνεται σωστή διαδικασία».

Δείτε εδώ το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top