ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρίνος Σιζόπουλος για προεδρικές: Επιδίωξη η ειλικρινής και έντιμη συνεργασία στο πλαίσιο συγκεκριμένων συγκλίσεων

Μαρίνος Σιζόπουλος για προεδρικές: Επιδίωξη η ειλικρινής και έντιμη συνεργασία στο πλαίσιο συγκεκριμένων συγκλίσεων

Στην επιδίωξη σε πρώτη φάση μιας ειλικρινούς και έντιμης συνεργασίας στο πλαίσιο συγκεκριμένων συγκλίσεων προτού συμφωνήσουν για οποιοδήποτε όνομα θα εκπροσωπήσει αυτή τη συνεργασία, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην Πάφο ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ερωτηθείς για τις προεδρικές εκλογές.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος στο πλαίσιο των συζητήσεων για να καταθέσουν τις απόψεις και τις εισηγήσεις τους γύρω από τις προσεχείς προεδρικές εκλογές, απόψε πραγματοποιείται στην Πάφο η συγκέντρωση της Επαρχίας.

Δήλωσε ότι οι συγκεντρώσεις και στη Λευκωσία και στη Λεμεσό ήταν μαζικές και ότι το μήνυμα που στέλνουν τα μέλη του κόμματος είναι "προσοχή, ψυχραιμία, νηφαλιότητα λόγω της αστάθειας του προεκλογικού σκηνικού μέχρι αυτή την στιγμή".

Επίσης, ότι θα πρέπει σε πρώτη φάση, συνέχισε, “να επιδιώξουμε μια ειλικρινή, μια έντιμη συνεργασία στο πλαίσιο συγκεκριμένων συγκλίσεων προτού συμφωνήσουμε για οποιοδήποτε όνομα θα εκπροσωπήσει αυτή την συνεργασία”.

Μια συνεργασία συνέχισε, στην οποία θα πρέπει από την αρχή να εμπλέκονται όλα τα μέλη που θα λάβουν μέρος σε αυτή.

Επεσήμανε επίσης πως σε καμία περίπτωση δεν αποκλείουν και το θέμα της αυτόνομης καθόδου εάν και εφόσον δεν υπάρξουν οι αναγκαίες και απαραίτητες συγκλίσεις.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε πως σ’ αυτή την συνεργασία είναι προφανές ότι δεν θα απαιτήσουν εκβιαστικά να γίνουν αποδεκτές οι θέσεις και προτάσεις τους, αλλά και από την άλλη πλευρά δεν μπορούν, όπως είπε, να είναι ουραγοί αυτής της συνεργασίας. Θα πρέπει συνέχισε, να υπάρχει αμοιβαιότητα ειλικρίνεια και πάνω από όλα η συνεργασία να είναι αξιόπιστη αν θέλουμε να υπάρχει προοπτική και επιτυχία.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Σιζόπουλος απήντησε πως προς το παρόν δεν έχει κάνει επαφές. Εμείς, είπε, “θα ολοκληρώσουμε τον κύκλο των συζητήσεων με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος”, σημειώνοντας, πως αυτή η διαδικασία θα κορυφωθεί με μια παγκύπρια ανοικτή πολιτική συνδιάσκεψη η οποία, “ ήταν προγραμματισμένη για τις 13 Μαρτίου αλλά μάλλον θα μετακινηθεί για τις 20 του Μάρτη".

Στην συνέχεια, είπε, θα προχωρήσουν στις επαφές που πρέπει να γίνουν με την κατάθεση απόψεων και εισηγήσεων.

Ωστόσο, σημείωσε πως αν στο ενδιάμεσο οποιοσδήποτε από τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους ή από τα κόμματα θα ήθελε να έχει συνάντηση μαζί τους για να ακούσουν τις απόψεις τους, είναι έτοιμοι να τους δεχτούν και να συζητήσουν .

Ουκρανικό

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε πως για ακόμη μια φορά η στάση της ΕΕ "μας απογοητεύει".

Ενώ, συνέχισε, “στις άλλες περιπτώσεις όπως η περίπτωση της Ρωσίας, της Λευκορωσίας υπάρχουν άμεσες αντιδράσεις και άμεσες κυρώσεις, στην περίπτωση της Κύπρου, όπου για 47 ολόκληρα χρόνια και πλέον υπάρχουν εδάφη της παράνομα κατεχόμενα από την Τουρκία και μάλιστα εδάφη της ΕΕ, βλέπουμε να υπάρχει μια κωλυσιεργία, μια δυστοκία και μια βραδύτητα όσον αφορά τη λήψη κάποιων συγκεκριμένων αποφάσεων με προφανή στόχο την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και συμφερόντων των διαφόρων χωρών, κυρίως των ηγετικών που έχουν και τον αποφασιστικό ρόλο όσον αφορά τις αποφάσεις της ΕΕ”.

Αυτό, είπε ο κ. Σιζόπουλος, είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό. Από τη δική μας πλευρά, σημείωσε, “απευθύνουμε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην κυβέρνηση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και θα πρέπει ό,τι δυνατότητες μάς παρέχονται να τις αξιοποιούμε για να ασκηθούν οι κατάλληλες πιέσεις με προφανή στόχο να υπάρχουν κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top