Καταδικάζει τη ρωσική εισβολή ο ΠτΔ – «Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει ο διάλογος αντί των όπλων»

Καταδικάζει τη ρωσική εισβολή ο ΠτΔ – «Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει ο διάλογος αντί των όπλων»

Καταδικάζουμε ενέργειες, οι οποίες παραβιάζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητας μιας ανεξάρτητης χώρας είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της ΕΧΡΟ 2020, στο Ντουμπάι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει τα όσα τεκταίνονται στην Ουκρανία υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να πω ότι είναι με πολλή απογοήτευση που παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν με την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και δεν μπορεί παρά σαν χώρα να καταδικάσουμε ανάλογες ενέργειες οι οποίες παραβιάζουν την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα μιας ανεξάρτητης χώρας.

Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει ο διάλογος αντί των όπλων.

Παρά ταύτα παρακολουθούμε με αγωνία και εκείνο που είναι ακόμα πιο ανησυχητικό είναι δηλώσεις που υποδηλούν πρόθεση περαιτέρω επέκτασης των πολεμικών επιχειρήσεων».

Πρόσθεσε ότι «προσπαθώ να εξεύρω τρόπους αν είναι δυνατόν, να παρευρεθώ, ιδιαίτερα μετά την εξέλιξη την πρωινή, στην αποψινή συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

Την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ακόμη και αύριο, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επίλυση του Κυπριακού. Μιλώντας στο 6ο Παγκύπριο Συναπάντημα Προσφύγων, στο Δάσος Άχνας, διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE