Α. Στυλιανού: Ασφαλή τα λιμάνια της Κύπρου – Το ουκρανικό «η μεγαλύτερη απειλή στον κόσμο»

Α. Στυλιανού: Ασφαλή τα λιμάνια της Κύπρου – Το ουκρανικό «η μεγαλύτερη απειλή στον κόσμο»

Αυτή τη στιγμή δεν προκύπτουν οποιαδήποτε προβλήματα στα κυπριακά λιμάνια από την ρωσο-ουκρανική κρίση δήλωσε στο ΤhemaOnline ο Πρόεδρος του ΔΣ της Αρχής Λιμένων Κύπρου, Αντώνης Στυλιανού.

Σε περίπτωση κλιμάκωσης, σημείωσε, θα υπάρχουν σίγουρα επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα. «Υπάρχει η πιθανότητα να κλείσουν παγκόσμιοι ναυτιλιακοί οδοί ακόμη και να αποκλειστούν εμπορευματοκιβώτια σε λιμάνια», τόνισε.

Φορώντας το «καπέλο» του διεθνολόγου, χαρακτήρισε την κρίση ως τη μεγαλύτερη απειλή στον κόσμο αυτή τη στιγμή. «Αν η κρίση κλιμακωθεί, οι επιπτώσεις θα είναι αλυσιδωτές με κίνδυνο να επεκταθούν σε παγκόσμιο επίπεδο», υπέδειξε.

Συγκεκριμένα, οι διεθνείς αγορές ήδη αντιδρούν με το πετρέλαιο να κινείται πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά εδώ και 7 περίπου χρόνια. Από την άλλη η Ουκρανία έκλεισε τον εναέριο της χώρο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πετάνε αεροπλάνα πάνω από τη χώρα. Ενδεχομένως αυτή η εξέλιξη να επηρεάσει τον τουρισμό τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στην Κύπρο.

Μία άλλη σημαντική πτυχή είναι η ανθρωπιστική. Ήδη αρκετοί Ουκρανοί εγκαταλείπουν το Κίεβο. Η γειτονική Πολωνία έχει ζητήσει τη συνδρομή της ΕΕ για έλεγχο των μεταναστευτικών ροών. «Προκαλεί ανησυχία η πιθανότητα να γεμίσει εκατομμύρια μετανάστες η Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Στυλιανού.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE