Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη «δίκη» του Κισμίρ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη «δίκη» του Κισμίρ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την παραπομπή του προέδρου της τ/κ συντεχνίας των δημοσιογράφων (Basın-Sen), Αλί Κισμίρ ενώπιον «κακουργιοδικείου» στα κατεχόμενα με αίτημα μέχρι και τη δεκαετή του φυλάκιση λόγω ενός άρθρου γνώμης.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε δική της γραπτή ανακοίνωση, η Συνδικαλιστική Πλατφόρμα αναφέρει ότι η ελευθερία Τύπου και έκφρασης είναι ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα σε κράτη δικαίου και ότι αυτό το δικαίωμα κατοχυρώνεται στο «σύνταγμα».

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, η οποία καταδικάζει τη «δίωξη» του Τ/κ δημοσιογράφου, η Άγκυρα και οι ντόπιοι συνεργάτες της επιχειρούν να δημιουργήσουν μια «αυτοκρατορία φόβου» στα κατεχόμενα, στα πλαίσια της οποίας δρομολογήθηκε η «δίκη» του Κισμίρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.