Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη «δίκη» του Κισμίρ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη «δίκη» του Κισμίρ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την παραπομπή του προέδρου της τ/κ συντεχνίας των δημοσιογράφων (Basın-Sen), Αλί Κισμίρ ενώπιον «κακουργιοδικείου» στα κατεχόμενα με αίτημα μέχρι και τη δεκαετή του φυλάκιση λόγω ενός άρθρου γνώμης.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε δική της γραπτή ανακοίνωση, η Συνδικαλιστική Πλατφόρμα αναφέρει ότι η ελευθερία Τύπου και έκφρασης είναι ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα σε κράτη δικαίου και ότι αυτό το δικαίωμα κατοχυρώνεται στο «σύνταγμα».

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, η οποία καταδικάζει τη «δίωξη» του Τ/κ δημοσιογράφου, η Άγκυρα και οι ντόπιοι συνεργάτες της επιχειρούν να δημιουργήσουν μια «αυτοκρατορία φόβου» στα κατεχόμενα, στα πλαίσια της οποίας δρομολογήθηκε η «δίκη» του Κισμίρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE