ΔΙΕΘΝΗ

Νέες αυστηρές κυρώσεις από ΕΕ στη Ρωσία - Eπίσημα στη λίστα πλέον Πούτιν και Λαβρόφ

 Νέες αυστηρές κυρώσεις από ΕΕ στη Ρωσία - Eπίσημα στη λίστα πλέον Πούτιν και Λαβρόφ

Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων σε βάρος της Ουκρανίας και ενώ έχει καταλάβει κομβικά σημεία της χώρας, ο ρωσικός στρατός πολιορκεί από το πρωί της Παρασκευής το Κίεβο, απαιτώντας την άμεση παράδοσή του. Τα ρωσικά στρατεύματα είχαν φτάσει από χθες βράδυ έξω από την Ουκρανική πρωτεύουσα και είχαν πάρει καίριες θέσεις για την τελική επίθεση.

Αγνοώντας επιδεικτικά τη διεθνή κατακραυγή ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνει ουσιαστικά επίδειξη δύναμης, με δεδομένη τη συντριπτική στρατιωτική υπεροχή της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας, η οποία έμεινε απελπιστικά μόνη απέναντι στην πολεμική επίθεση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Μεγάλη Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σειρά κυρώσεων, κυρίως χρηματοοικονομικών κατά της Ρωσίας, ενώ ο ΟΗΕ ανήμπορος να αντιδράσει, όπως και το ΝΑΤΟ, απηύθυνε έκκληση στον Πούτιν να σταματήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις και να αποσύρει το στρατό από την Ουκρανία. Από νωρίς το πρωί χθες ο Ρώσος πρόεδρος είχε προειδοποιήσει εμμέσως ακόμα και με πυρηνικό όλεθρο στην περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε ανάμειξη τρίτου κράτους στο πεδίο και η χώρα του απειληθεί, ενώ αργά το βράδυ δήλωσε έτοιμος να συζητήσει με τους ηγέτες της Ουκρανίας τους όρους παράδοσής τους.

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top