ΔΙΕΘΝΗ

Καταρρέει η Sberbank Europe - Αποσύρουν όλοι τις καταθέσεις τους

Καταρρέει η Sberbank Europe - Αποσύρουν όλοι τις καταθέσεις τους

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτίμησε ότι η Sberbank Europe AG και οι δύο θυγατρικές της στην Κροατία και Σλοβενία καταρρέουν ή είναι πιθανόν να καταρρεύσουν λόγω της επιδείνωσης της θέσης ρευστότητας τους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η μητρική τράπεζα, Sberbank Europe AG, ανήκει καθ ολοκληρίαν στη ρωσική Sberbank, ο μεγαλομέτοχος της οποίας είναι η Ρωσική Ομοσπονδία (πέραν του 50%).

«Η ΕΚΤ έλαβε την απόφαση, αφού διαπίστωσε ότι στο εγγύς μέλλον είναι πιθανόν η τράπεζα να μην είναι σε θέση να καταβάλει τα χρέη της ή άλλες υποχρεώσεις καθώς καθίστανται απαιτητές», αναφέρεται.

Η Sberbank Europe AG και οι θυγατρικές της παρουσίασαν σημαντικές εκροές καταθέσεων ως αποτέλεσμα του αντίκτυπου στη φήμη της λόγω γεωπολιτικών εντάσεων, αναφέρει η ΕΚΤ, προσθέτοντας πως αυτό οδήγησε στην επιδείνωση της θέσης ρευστότητας.

«Και δεν υπάρχουν διαθέσιμα μέτρα με ρεαλιστική πιθανότητα να αποκαταστήσουν τη θέση της σε επίπεδο ομίλων και κάθε θυγατρικής εντός της τραπεζικής ένωσης», προσθέτει η ΕΚΤ.

Η Sberbank Europe, με έδρα τη Βιέννη ήταν μία από τις επτά αυστριακές τράπεζες, που βρίσκονταν υπό την άμεση εποπτεία της ΕΚΤ και είχε θεωρηθεί ως σημαντικό πιστωτικό ίδρυμα λόγω του μεγέθους των διασυνοριακών συναλλαγών.

Σύμφωνα με τη ΕΚΤ, Sberbank Europe έχει θυγατρικές στην Βοσνία Ερζεγοβίνη, την Τσεχία, την Κροατία, τη Σλοβενία και τη Σερβία, ενώ είχε υποκατάστημα στην Γερμανία. Στο τέλος του 2021 το σύνολο των περιουσιακών της στοιχείων ήταν €13,6 δισεκατομμύρια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top