ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση ΓΓ ΑΚΕΛ στην Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της στο θέμα της ακρίβειας

Έκκληση ΓΓ ΑΚΕΛ στην Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της στο θέμα της ακρίβειας

Έκκληση στην Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της στο θέμα της ακρίβειας, απηύθυνε το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας πως η ακρίβεια οφείλεται και στην ανικανότητα της Kυβέρνησης να αντιμετωπίσει με επάρκεια και αποφασιστικότητα μια σειρά από προβλήματα που υπάρχουν στην Κύπρο, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, τα σιτηρά και τα καύσιμα.

Παράλληλα, σε σχέση με τις επιπρόσθετες δυσκολίες λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία σημείωσε ότι είναι μια προσπάθεια «την οποία πρέπει συλλογικά να την κάνουμε όλοι και θέλω να μεταφέρω το μήνυμα ότι εμείς έχουμε τη διάθεση και την πρόθεση, εάν η Κυβέρνηση θεωρεί ότι χρειαζόμαστε και εμείς, εδώ είμαστε ξανά να βοηθήσουμε».

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο, ο κ. Στεφάνου την χαρακτήρισε «φιλοφρονητική» και είπε πως «μιλήσαμε για την φιλανθρωπική δραστηριότητα της εκκλησίας και της Μητρόπολης η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική, έχοντας υπόψη ότι στην κοινωνία μας υπάρχει πολλή φτώχεια, πολλή δυσπραγία, αρκετός κόσμος έχει ανάγκη από στήριξη».

«Χαίρομαι γιατί η Μητρόπολη Κιτίου έχει ένα πολύ έντονο φιλανθρωπικό έργο με καθημερινή βοήθεια προς πολλή κόσμο» είπε και εξέφρασε «την ικανοποίηση και ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη για αυτό το πολύ σημαντικό έργο που κάνει».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στον εμπορικό δρόμο Κιτίου που εντάσσεται στο πλαίσιο περιοδείας στη Λάρνακα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως «θα έχουμε επαφές με καταστηματάρχες, αφού γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν πάρα πολλά προβλήματα τα οποία έχουν πολλαπλασιαστεί εξαιτίας της πανδημίας και εξαιτίας της ακρίβειας που υπάρχει, που δεν είναι σημερινό φαινόμενο». «Η ακρίβεια εδώ και αρκετούς μήνες εξανεμίζει τον οικογενειακό προϋπολογισμό» ανέφερε και σημείωσε πως «κατά ένα μέρος αυτή η ακρίβεια οφείλεται βέβαια στην αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά και σε πρώτες ύλες παγκοσμίως».

Σε ένα μεγάλο μέρος, συνέχισε «η ακρίβεια οφείλεται και στην ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με επάρκεια και αποφασιστικότητα μια σειρά από ζητήματα που υπάρχουν στην Κύπρο όπως για παράδειγμα τον ηλεκτρισμό, τα καύσιμα, τα σιτηρά και την αντιμετώπιση καρτέλ και ολιγοπωλίων που τελικά οδηγεί σε αύξηση των τιμών».

Πρόσθεσε ακόμα ότι η ακρίβεια «έχει να κάνει και με την ενεργοποίηση θεσμών και εργαλείων που έχει το κράτος στη διάθεση του για την προστασία των καταναλωτών από την αισχροκέρδεια». «Είναι γι’ αυτό ακριβώς το λόγο που το ΑΚΕΛ εδώ και καιρό κάνει μια εκστρατεία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και για την ανάγκη ανακούφισης των νοικοκυριών για να βοηθήσουμε την κοινωνία και την οικονομία να αντιμετωπίσουν αυτό το κύμα της ακρίβειας, που αναμένεται να γίνει ακόμα πιο ισχυρό εξαιτίας και των πολύ δυσάρεστων γεγονότων που συμβαίνουν αυτή την ώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία», σημείωσε.

Αφού ανέφερε πως «δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά, δεν είναι εύκολη η αντιμετώπιση των δυσκολιών, όμως τρόποι και εργαλεία υπάρχουν» ο κ. Στεφάνου είπε πως «το ΑΚΕΛ δεν είναι μόνο κόμμα που διαμαρτύρεται και αντιδρά σε πολιτικές, είναι και κόμμα που προτείνει πολιτικές». «Έχουμε διαμορφώσει πολύ συγκεκριμένες, πρακτικές, εφαρμόσιμες προτάσεις για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την οικονομία και την κοινωνία» είπε και πρόσθεσε πως «τα έχουμε δώσει στη δημοσιότητα, τα έχουμε αποστείλει σε αρμόδιους Υπουργούς και στην Κυβέρνηση αλλά λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι αντιμετωπίζουμε τη σιωπή και ενίοτε το χλευασμό από μέρους της Κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου «η Κυβέρνηση έχει πρώτα απ’ όλα να προστατεύσει την κοινωνία και έχει και ηθική ευθύνη με την έννοια ότι ένα σημαντικό μερίδιο της ευθύνης για αυτή την κατάσταση οφείλεται στη δική της ανικανότητα και απροθυμία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».

«Για ακόμα μια φορά καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της» ανέφερε, σημειώνοντας πως «εμείς θα συνεχίσουμε εντός και εκτός Βουλής να προσπαθούμε. Θα πάρουμε νέες προτάσεις νόμου στη Βουλή όπως είχαμε κάνει με τη μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό από 19% σε 9%».

Αφού ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρόταση νόμου «ψηφίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής με εξαίρεση το Συναγερμό αλλά δυστυχώς ο Πρόεδρος (της Δημοκρατίας) είχε άλλους λογαριασμούς. Έστειλε το νόμο στο Ανώτατο και έμειναν τα πράγματα εκεί, όμως η ακρίβεια συνεχίζει και να αυξάνεται επομένως η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ακόμα ότι «επειδή είναι φανερό ότι η οικονομία θα αντιμετωπίσει επιπρόσθετες δυσκολίες λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία με την εισβολή της Ρωσίας εκεί, χρειάζεται να δούμε και πώς συγκεκριμένα λειτουργούμε προληπτικά έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις δυσκολίες. Το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να συνεισφέρει σε αυτή την προσπάθεια και με τη δική μας τεχνογνωσία και με τις δικές μας τις δυνατότητες».

Είναι μια προσπάθεια, συνέχισε «την οποία πρέπει συλλογικά να την κάνουμε όλοι και θέλω να μεταφέρω το μήνυμα ότι εμείς έχουμε τη διάθεση και την πρόθεση, εάν η Κυβέρνηση θεωρεί ότι χρειαζόμαστε και εμείς, εδώ είμαστε ξανά να βοηθήσουμε».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

Με έκκληση «στις χιλιάδες ψηφοφόρους της Αριστεράς, αλλά και σε κάθε προοδευτικό πολίτη που θέλει αλλαγή πορείας» να συνταχθούν με το ΑΚΕΛ, δύναμη διεκδίκησης στην Κύπρο και την Ευρώπη και «να κάνουμε τη διαφορά για να αλλάξουμε τα πράγματα» ο ΓΓ του κόμματος στην κεντρική παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση δήλωσε ότι για το ΑΚΕΛ η θέση της Κύπρου στην ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη. «Αλλά οφείλουμε να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε;».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top