Euroferry Olympia: Δεν λέει να σβήσει η φωτιά – Παραμένουν τρεις αγνοούμενοι

Euroferry Olympia: Δεν λέει να σβήσει η φωτιά – Παραμένουν τρεις αγνοούμενοι

Συνεχίζεται και σήμερα 1/3 η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia στο λιμάνι του Αστακού, καθώς μετά το χθεσινό άνοιγμα του καταπέλτη υπήρξε αναζωπύρωση στο δεύτερο γκαράζ.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά ξέσπασε στις 18 Φεβρουαρίου, ενώ έπλεε κοντά στην Ερεικούσα.

Λόγω της πτώσης πυροστεγούς πόρτας του πλοίου η ένταση της φωτιάς έχει μειωθεί, ωστόσο η επιχείρηση κατάσβεσης συνεχίζεται.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνονται στη ρίψη νερού εξωτερικά του πλοίου, προκειμένου να μειωθούν οι υψηλές θερμοκρασίες, ενώ χθες με τη χρήση γερανού οχήματος απομακρύνθηκαν από την είσοδο του πλοίου δύο καμένα ημιφορτηγά.

Αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να υπάρχει έντονος καπνός στο εσωτερικό του πλοίου ενώ μόνο όταν σβήσουν εντελώς όλες οι εστίες της φωτιάς θα ξεκινήσει εκ νέου επιχείρηση ανεύρεσης των τριών αγνοουμένων και η απομάκρυνση των οχημάτων από τα γκαράζ του πλοίου.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οδηγίες Φυτιρή: Η Μενόγεια γίνεται προσωρινό κρατητήριο – Σε λειτουργία μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου

Οδηγίες Φυτιρή: Η Μενόγεια γίνεται προσωρινό κρατητήριο – Σε λειτουργία μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα υπό τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Κώστα Φυτιρή ο οποίος έδωσε οδηγίες οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Μενόγειας να τεθούν σε λειτουργία ως κρατητήρια προσωρινής κράτησης μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, με στόχο την αποσυμφόρηση των αστυνομικών κρατητηρίων και βελτίωση των συνθηκών κράτησης, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του αρμόδιου Υπουργείου.

BEST OF TOTHEMAONLINE