ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο λιμάνι Λεμεσού το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle - Θα συμμετέχει σε κοινές ασκήσεις ναυτικής συνεργασίας

Στο λιμάνι Λεμεσού το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle - Θα συμμετέχει σε κοινές ασκήσεις ναυτικής συνεργασίας

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και οι ενδεχόμενες αλλαγές στην αποστολή της ναυτικής δύναμης κρούσης Task Force 473, ματαίωσαν σημερινή διάσκεψη Τύπου επί της ναυαρχίδας του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, που ναυλοχεί από το Σάββατο στο λιμάνι Λεμεσού.

Το Charles de Gaulle, που έχει καταπλεύσει ξανά στη Λεμεσό το 2010, το 2016, το 2020 και το 2021, συμμετέχει στην αποστολή Clemenceau 22, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της επιχείρησης Inherent Resolve, κατά της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή.

Μεταφέρει 1.200 άτομα προσωπικό, ενώ η αεροπορική του πτέρυγα αποτελείται από 458 άτομα, 20 γαλλικά μαχητικά Rafale, δυο αεροσκάφη τύπου E-2C Hawkey, δυο ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης Dauphin Pedro και Panther καθώς και ένα ελικόπτερο Caiman.

Ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, επισκέφθηκαν το Σάββατο το αεροπλανοφόρο, το οποίο, μαζί με τα πλοία που το συνοδεύουν, θα συμμετέχει σε κοινές ασκήσεις ναυτικής συνεργασίας (PASSEX), Έρευνας και Διάσωσης (SAREX), καθώς και αεράμυνας (ADEX).

Σημειώνεται ότι κατά την αναχώρηση των ΜΜΕ, στο αεροπλανοφόρο ήρθε η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο ενώ ακολούθησαν, λίγα λεπτά αργότερα, η Πρέσβειρα των ΗΠΑ και η Πρέσβειρα της Γερμανίας.

Το Charles de Gaulle αναμένεται να αποπλεύσει από το λιμάνι Λεμεσού εντός της εβδομάδας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μονή Αββακούμ: Τα έγγραφα που επιδόθηκαν στις εκκλησιαστικές αρχές και τα αιτήματα των δικηγόρων των μοναχών

Μονή Αββακούμ: Τα έγγραφα που επιδόθηκαν στις εκκλησιαστικές αρχές και τα αιτήματα των δικηγόρων των μοναχών

Συνέχεια στις εξελίξεις με την υπόθεση της Μονής Αββακούμ, καθώς σήμερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δικηγόρος των μοναχών, Δρ. Αναστάσιος Βαβούσκος δόθηκαν συγκεκριμένα έγγραφα στις αρμόδιες εκκλησιαστικές αρχές 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top