ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: Συνάντηση με Ουκρανούς που μένουν στα κατεχόμενα

Τατάρ: Συνάντηση με Ουκρανούς που μένουν στα κατεχόμενα

Την ευχή να σταματήσει άμεσα αυτό το ανθρώπινο δράματα και τη λύπη και ανησυχία του για τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, εξέφρασε ο Ερσίν Τατάρ σε συνάντησή του με εκπροσώπους της «ουκρανικής διασποράς».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρεται ότι ο Τ/κ ηγέτης είχε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους της «διασποράς της Ουκρανίας» και ανέφερε ότι θα δοθεί κάθε είδους βοήθεια σε Ουκρανούς που μένουν και εργάζονται στα κατεχόμενα.

«Ως λαός της τδβκ, είχαμε πάντα πολύ καλές σχέσεις με τους Ουκρανούς αδελφούς μας. Πιστεύω ότι μαζί θα περάσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές», ανέφερε. Οι Τ/κ, συνέχισε, γνωρίζουν πολύ καλά τον πόνο του πολέμου και το νόημα του να δίνεις αγώνα ύπαρξης. Αυτή τη στιγμή, είπε, στο νησί υπάρχει ειρήνη και γίνεται κατανοητό πόσο σημαντική είναι η έννοια της ειρήνης.

Πρέπει να διαφυλαχθεί, ανέφερε ο κ. Τατάρ, η ζωή κάθε άμαχου πολίτη, ηλικιωμένου και παιδιών και κάλεσε την διεθνή κοινότητα να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να τερματιστεί άμεσα αυτός ο πόλεμος.

Εκ μέρους της «ουκρανικής διασποράς», η Larysa Yürükoğulları σημείωσε κι αυτή την αναγκαιότητα να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος, είπε ότι θέλουν να τραβήξουν την προσοχή των ανθρώπων στο ψευδοκράτος στο ανθρώπινο δράμα που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία και ζήτησε στήριξη από τον Ερσίν Τατάρ όσον αφορά την συλλογή βοήθειας στο ψευδοκράτος για τον ουκρανικό λαό. Πολλοί που ζουν στα κατεχόμενα, είναι έτοιμοι να στείλουν βοήθεια στην Ουκρανία, σημείωσε.

Στην αντιπροσωπεία της «ουκρανικής διασποράς» αναφέρεται ήταν επίσης οι Olena Kurtman και Olha Zaporozhets.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top