ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διορισμοί και επέκταση σχεδίων ενίσχυσης για επιχειρήσεις - Όλες οι αποφάσεις του Υπουργικού

Διορισμοί και επέκταση σχεδίων ενίσχυσης για επιχειρήσεις - Όλες οι αποφάσεις του Υπουργικού

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Κατά τη συνεδρίαση:

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την προσχώρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Διεθνή Οργανισμό Ηλιακής Συμμαχίας (International Solar Alliance - ISA), ως μέλος. Ο Διεθνής Οργανισμός Ηλιακής Συμμαχίας (International Solar Alliance - ISA) είναι μια διεθνής, μη-κερδοσκοπική πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ χωρών με σκοπό την προώθηση της εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας. Βασική προτεραιότητά του είναι η συλλογική δράση για αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και η ανάπτυξη ανταγωνιστικών προγραμμάτων στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, με στόχο την παροχή φθηνής και αξιόπιστης ενέργειας, κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την επέκταση μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2024 τριών Σχεδίων Ενίσχυσης για επιχειρήσεις:
α) Σχέδιο Ενίσχυσης Ήσσονος Σημασίας “De Minimis”, προς κυπριακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Μεταποίησης ή/και ΕμπορίαςΒιομηχανικών Προϊόντων για ιδιωτική συμμετοχή σε Εκθέσεις στην Κύπρο και στο Εξωτερικό.

β) Σχέδιο Ενίσχυσης Ήσσονος Σημασίας “De Minimis”, προς κυπριακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Μεταποίησης ή/και Εμπορίας Γεωργικών Προϊόντων για ιδιωτική συμμετοχή σε Εκθέσεις στην Κύπρο και στο Εξωτερικό.

γ) Σχέδιο Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας “De Minimis”, προς κυπριακές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών για ιδιωτική συμμετοχή σε Εκθέσεις στην Κύπρο και στο Εξωτερικό.

Δικαιούχοι είναι νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στους τομείς (α) της μεταποίησης ή/και εμπορίας βιομηχανικών προϊόντων, (β) της μεταποίησης ή/και εμπορίας γεωργικών προϊόντων εξαιρουμένων των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, και (γ) της παροχής υπηρεσιών.

To Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση κυβερνητικής κατοικίας στην περιοχή Προεδρικού Μεγάρου, στον Κυπριακό Σύνδεσμο Οικογενειακού Προγραμματισμού, για σκοπούς στέγασης και λειτουργίας του Κέντρου Στήριξης και Θεραπείας Ατόμων που έχουν βιώσει Σεξουαλική Κακοποίηση ή Εκμετάλλευση ως παιδιά.

To Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε παραχώρηση «κατά χάριν» οικονομικής βοήθειας ύψους 50,000 ευρώ στον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, για κάλυψη μέρους των εξόδων σε σχέση με τις δράσεις του, προς κάλυψη αναγκών των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής/Φιλοξενίας Αιτητών Ασύλου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τον διορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Συντονιστικού Φορέα για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών ως ακολούθως: Άριστος Τσιάρτας, Πρόεδρος και Μέλη: Ιωσηφίνα Αντωνίου, Σουσάνα Παύλου, Άννα Ματθαίου, Νίκη Ανδρέου, Μαρία Τζιόγκουρου, Χρυστάλλα Κόρτα, Τάνια Χαραλαμπίδου, Εύη Νικολάου, Αγγέλα Ιωακείμ, Παναγιώτης Μέσσιος, και Άντρη Ανδρονίκου. Ο διορισμός είναι για περίοδο 3 ετών με ισχύ από σήμερα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τον Ελευθέριο Αντωνιάδη, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), μέχρι τις 2 Απριλίου 2024, στη θέση του Μιχάλη I. Λοιζΐδη, ο οποίος υπέβαλε παραίτηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του εν αργία Αρχιμανδρίτη και ηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, Νεκταρίου, ο οποίος συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση του χρηματοκιβωτίου, που εντοπίστηκε στους χώρους της Μονής και περιείχε το χρηματικό ποσό των €807,000.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top