ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση αριθμού δικαιούχων του Cyprus Digital Nomad Visa ανακοίνωσε ο ΥΠΟΙΚ

Αύξηση αριθμού δικαιούχων του Cyprus Digital Nomad Visa ανακοίνωσε ο ΥΠΟΙΚ

Την αύξηση του αριθμού των δικαιούχων του προγράμματος Cyprus Digital Nomad Visa από 100 σε 500 ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης. Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου που συνήλθε την Πέμπτη 3/3.

Ο κ. Πετρίδης έκανε μνεία στην προσέγγιση εταιρειών για δραστηριοποίηση και επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην Κύπρο, ένα σχέδιο το οποίο εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2021 από το Υπουργικό Συμβούλιο και άρχισε να εφαρμόζεται το 2022. Μέρος αυτού του σχεδίου αποτελεί και το Cyprus Digital Nomad Visa, «το οποίο στοχεύει στην προσέλκυση υπηκόων από τρίτες χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και τους επιτρέπει να διαμένουν στην Κύπρο με την προϋπόθεση ότι οι εργασίες τους παρέχονται μέσω τεχνολογιών πληροφορικής για εταιρείες ή πελάτες που είναι εγκατεστημένοι στο εξωτερικό», σημείωσε.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, όπως εξήγησε ο ΥΠΟΙΚ, αποσκοπεί στην ενίσχυση της Κύπρου ως κέντρου παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών, στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού οικοσυστήματος και κατά συνέπεια στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η προηγούμενη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αφορούσε την έκδοση έως 100 αδειών διαμονής, αλλά έκτοτε «παρατηρήθηκε πολύ μεγαλύτερο από το αναμενόμενο ενδιαφέρον εκ μέρους δικαιούχων», το οποίο έχει εκφραστεί κατά κύριο λόγο στα Υπουργεία Εμπορίου, Οικονομικών και Εσωτερικών, είπε ο κ. Πετρίδης.

Με αυτά τα δεδομένα, το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα ενέκρινε το ανώτατο όριο δικαιούχων της Cyprus Digital Nomad Visa στους 500 δικαιούχους, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ απάντησε και στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης αμάχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top