Εμανουέλ Μακρόν: Επαναδιεκδικεί την Προεδρία της Γαλλίας - Τι λένε οι δημοσκοπήσεις

Εμανουέλ Μακρόν: Επαναδιεκδικεί την Προεδρία της Γαλλίας - Τι λένε οι δημοσκοπήσεις

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα 3/3 πως θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, ζητώντας τη λαϊκή εντολή να ηγηθεί της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην ευρωζώνη εν μέσω των επιπτώσεων από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και της πανδημίας Covid-19.

Ο Μακρόν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του σε επιστολή που δημοσιεύτηκε στον γαλλικό Τύπο.

Εάν τα καταφέρει, θα γίνει ο πρώτος Γάλλος πρόεδρος εδώ και δύο δεκαετίες που εξασφαλίζει την επανεκλογή του.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway/Kea Partners για την εφημερίδα Les Echos και το Radio Classique, ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 56% των ψήφων κατά την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου απέναντι στην Μαρίν Λεπέν. Κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν πιστώνεται με το 27% των ψήφων και ακολουθεί η Μαρίν Λεπέν με 18%, η Βαλερί Πεκρές με 14%, ο Ερίκ Ζεμούρ με 12%.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - Ιράν: «Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός από όσο γνωρίζω», λέει ο Αραγτσί – Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ και σε αμερικανικές βάσεις

LIVE - Ιράν: «Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός από όσο γνωρίζω», λέει ο Αραγτσί – Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ και σε αμερικανικές βάσεις

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE