Χωρίς τέλος οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία - Ετοιμάζονται νέες συνομιλίες το Σαββατοκύριακο

Χωρίς τέλος οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία - Ετοιμάζονται νέες συνομιλίες το Σαββατοκύριακο

Η Ρωσία κλιμακώνει κι άλλο τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, με τις ελπίδες για ειρήνευση να διαψεύδονται, μετά την αποτυχία και του δεύτερου γύρου συνομιλιών, την ώρα που η Δύση επιβάλλει μεν νέες οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα, αλλά απορρίπτει τις εκκλήσεις του Κιέβου να προστατεύσει με δικά της μαχητικά τον εναέριο χώρο της δοκιμαζόμενης χώρας, φοβούμενη ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Τα μηνύματα από χθες ήταν δυσοίωνα, με τη νύχτα να επιβεβαιώνει τους φόβους, καθώς οι Ρώσοι χτύπησαν το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια και δείχνοντας ότι και η σημερινή ένατη μέρα των στρατιωτικών επιχειρήσεων επιφυλάσσει συνέχιση του εφιάλτη.

Ήδη, το προσφυγικό κύμα από την Ουκρανία διογκώνεται με πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να φεύγουν από τις εστίες τους, ενώ το μόνο για το οποίο συμφώνησαν οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών στις χθες διαπραγματεύσεις στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας ήταν να ανοίξουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την απομάκρυνση αμάχων και την παράδοση φαρμάκων και τροφίμων σε τοποθεσίες όπου μαίνονται οι σκληρές μάχες.

Τον τόνο ενός δράματος δίχως τέλος έδωσε χθες ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος σε διάγγελμά του δήλωσε ψυχρά ότι «η επιχείρηση προχωρά βάσει σχεδίου» και διαμήνυσε σε απειλητικό τόνο «κανείς δεν θα μας απειλήσει».

«Όλοι οι στόχοι που τέθηκαν επιτυγχάνονται με επιτυχία, η Ρωσία πολεμά τους ‘‘νεοναζί’’, οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες» είπε με κυνικό ύφος, μην αφήνοντας καμία αμφιβολία ότι η εισβολή θα συνεχιστεί. Και πολύ περισσότερο, ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε στο διάγγελμά του δεν άφηνε το παραμικρό παράθυρο να κάνει αποδεκτή την έκκληση του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι, να συναντηθούν για απευθείας συνομιλίες.

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, επιχειρεί να «κλειδώσει» ένα νέο πολιτικό αφήγημα μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση της Εζεκία Παπαϊωάννου, σηματοδοτούν μια πρώτη ένδειξη ανάκαμψης και σταθεροποίησης της εκλογικής του επιρροής. Πίσω από τη θετική αποτίμηση όμως, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η πιο σύνθετη πολιτική εξίσωση της επόμενης περιόδου: Η πορεία προς τις προεδρικές εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE