ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυνατότητα εμβολιασμού στην Κύπρο σε πρόσφυγες από Ουκρανία - Όσα αποφάσισε το Υπουργικό

Δυνατότητα εμβολιασμού στην Κύπρο σε πρόσφυγες από Ουκρανία - Όσα αποφάσισε το Υπουργικό

Ενόψει του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία, έχοντας ως αποτέλεσμα την κάθοδο προσφύγων στην Κύπρο που χρήζουν ουσιαστικής ανθρωπιστικής βοήθειας, το Υπουργικό Συμβούλιο στην χθεσινή του συνεδρία αποφάσισε:

(α) όπως δοθεί εξαίρεση σε πολίτες από Ουκρανία που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου, να έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά της νόσου COVID-19 αλλά και με οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο κρίνεται απαραίτητο για σκοπούς Δημόσιας Υγείας.

Β) την έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού/ανάρρωσης (EUDCC) σε πολίτες (Κύπριοι, μόνιμοι και μη μόνιμοι κάτοικοι ΚΔ) που έχουν εμβολιαστεί/νοσήσει στην Ουκρανία ανεξαρτήτως της ισοδυναμίας του πιστοποιητικού της Ουκρανίας.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας μέσω του Ευρωπαϊκού Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης, θα αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην εμπόλεμη Ουκρανία με φάρμακα και υγειονομικό υλικό, αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top