ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτσολα: Η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ πραγματικά ολόκληρη όσο η Κύπρος είναι διαιρεμένη

Μέτσολα: Η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ πραγματικά ολόκληρη όσο η Κύπρος είναι διαιρεμένη

Την πεποίθηση ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί ποτέ να είναι πραγματικά ολόκληρη ενόσω η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη» διατυπώνει η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα σε επιστολή προς Κύπριους της Βρετανίας.

Η επιστολή της κ. Μέτσολα, μια απάντηση σε επικοινωνία της παροικιακής οργάνωσης «Συμβούλιο Βρετανοκυπρίων», τονίζει αρχικά πως η ίδια σκοπεύει πάντα να υπερασπίζεται «τις οικουμενικές αξίες της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της ισότητας και της προστασίας και διατήρησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας».

Συνεχίζει γράφοντας πως η ντε φάκτο διαίρεση της Κύπρου παραμένει ένα οδυνηρό τραύμα εντός της ΕΕ και πως από τη στιγμή που η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι πραγματικά ολόκληρη με μια διαιρεμένη Κύπρο, υποστηρίζει «ολόκαρδα» όλες τις προσπάθειες προς μία επανένωση.

«Μία βιώσιμη λύση μπορεί να βρεθεί μόνο μέσω διαλόγου, διπλωματίας και διαπραγματεύσεων σε ένα πνεύμα καλής θέλησης και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Πρόσφατες δηλώσεις και προκλητικές ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας δυστυχώς δεν είναι ωφέλιμες ως προς αυτό. Παρόλα αυτά, η ευρωπαϊκή θέση είναι ξεκάθαρη: ολόκληρο το νησί της Κύπρου είναι μέρος της ΕΕ και όλοι οι Κύπριοι είναι πολίτες της ΕΕ. Συντάσσομαι με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πρόσφατη κατηγορηματική απόρριψη της λύσης δύο κρατών στην Κύπρο», σημειώνει η κα Μέτσολα.

Κλείνει την επιστολή της επαναβεβαιώνοντας την πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τη δική της για την πιο δυνατή υποστήριξη «για μία δίκαιη, συνολική, και βιώσιμη λύση στην Κύπρο στη βάση μιας δικοινοτικής, διζωνικής, ομοσπονδίας, με σεβασμό στο συμφωνημένο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών επί των οποίων εδράζεται η ΕΕ».

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top