ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά τις καταγγελίες του Α. Θεμιστοκλέους για μίζες ψηφίστηκε η τροποποίηση Προϋπολογισμού της Αρχής

Μετά τις καταγγελίες του Α. Θεμιστοκλέους για μίζες ψηφίστηκε η τροποποίηση Προϋπολογισμού της Αρχής

Μετά από σοβαρές καταγγελίες από τον Βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Θεμιστοκλέους κατά της ΡΑΕΚ, η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε σε νόμο, τροποποιητικό νομοσχέδιο με το οποίο αφαιρούνται από τον Προϋπολογισμό της Ρυθμιστικής Αρχής θέσεις που περιλήφθηκαν σε αυτό εκ παραδρομής.

Ο κ. Θεμιστοκλέους λαμβάνοντας το λόγο πριν από τη ψηφοφορία ανέφερε ότι ο Γενικός Ελεγκτής πρέπει να εισέλθει στα έγγραφα της Αρχής και να κάνει “άνεμο και φτερό τις αποφάσεις που έλαβε η Αρχή τα τελευταία 4 χρόνια”.

Πρόσθεσε ότι υποβλήθηκαν 583 αιτήσεις για φωτοβολταϊκά πάρκα με τους αιτητές να καταβάλλουν διάφορα ποσά για άδειες, πληρώνοντας μέχρι και 5.000 ευρώ για άδειες από την ΑΗΚ και άλλα ποσά για πολεοδομικές άδειες και μεσούσης της διαδικασίας του διαγωνισμού οι της ΡΑΕΚ άλλαζαν του όρους και εξόντωσαν τους μικρούς επιχειρηματίες για χάρη των μεγάλων.

“Από ένα μικρό πάρκο150 κιλοβάτ δεν μπορείς να απομυζήσεις”, συνέχισε αναφέροντας ότι “ο επιχειρηματίας του  ενός – δύο τριών εκατομμυρίων έχει γερό κομπόδεμα για να λαδώσει τη μηχανή”, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται σε μίζες.

Σημείωσε ότι περιλαμβάνεται και ο ίδιος μεταξύ των 583 θυμάτων και πρόσθεσε ότι πριν εκλεγεί βουλευτής συνέστησε μια μικρή εταιρεία και προέβη σε 10.000 ευρώ έξοδα, για να πάρει απάντηση: “δυστυχώς χάσατε, επειδή είναι νέα η εταιρεία σας”.

Λέγοντας ότι στα μισά του διαγωνισμού άλλαζαν τους όρους οι ώστε να επωφεληθούν οι εκλεκτοί αγαπημένοι της ΡΑΕΚ, είπε καταλήγοντας ότι “κάποιοι από αυτούς που απολαμβάνουν τα πάντα εκεί θα βρεθούν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής”.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε σε νόμο με 33 ψήφους υπέρ, 5 εναντίον και δύο αποχές.

Εναντίον ψήφισαν οι Βουλευτές Ανδρέας Θεμιστοκλέους(ΔΗΣΥ), Γιώργος Γεωργίου (ΔΗΣΥ), Αθηνά Κυριακίδου (ΔΗΚΟ), Σοφοκλής Φυττής (ΔΗΚΟ), και Ζαχαρίας Κουλίας ( Βουλευτής Αμμοχώστου).

Αποχές τήρησαν οι Βουλευτές Αριστοτέλης Μισός (ΔΗΣΥ) και Δημήτρης Συλλούρης (ΕΥΡΩΚΟ).

Σύμφωνα με την έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών στον προϋπολογισμό της ΡΑΕΚ προστέθηκε εκ παραδρομής, κάτω από το εδάφιο (15) «Λειτουργός Ενέργειας (Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας) (Κλίμακα Α9-Α11-Α12 συνδυασμένη κλίμακα)» και το εδάφιο (25) «Λειτουργός Ενέργειας (Φυσικό Αέριο και άλλα Καύσιμα) (Κλίμακα Α9-Α11-Α12 συνδυασμένη κλίμακα)», ακόμη μια θέση, αντίστοιχα.

Προστίθεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του ημερομηνίας 3 Μαρτίου 2015 είχε αποφασίσει όπως οι εν λόγω πρόσθετες θέσεις μη περιληφθούν στον προϋπολογισμό της ΡΑΕΚ για το έτος 2015 και ως εκ τούτου παρίσταται η ανάγκη αφαίρεσής τους από τον προϋπολογισμό που τελικά ψηφίστηκε από τη Βουλή. Με την εν λόγω ρύθμιση συμφωνούν τόσο το αρμόδιο υπουργείο όσο και η ΡΑΕΚ.

Αναφέρεται ακόμα ότι  οι συνολικές προϋπολογιζόμενες δαπάνες για το έτος 2015 οι οποίες θα καλυφθούν από το Ταμείο της ΡΑΕΚ παραμένουν αμετάβλητες, καθότι τα κονδύλια που αναλογούν, σύμφωνα με τα πιο πάνω, στα εδάφια (15) και (25) μεταφέρονται στα εδάφια (12) «Λειτουργός Α΄ (Ηλεκτρισμός και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) (Κλίμακα Α12)» και (13) «Λειτουργός Α΄ (Διεθνείς Σχέσεις και Ενεργειακή Πολιτική) (Κλίμακα Α12)», αντίστοιχα, στα οποία εδάφια είχε προϋπολογιστεί συμβολική πρόνοια ύψους €10

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top