ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Συγκινητική η συνδρομή των πολιτών» - Kαταδίκη με απόλυτο τρόπο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Συγκινητική η συνδρομή των πολιτών» - Kαταδίκη με απόλυτο τρόπο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Στο λιμάνι Λεμεσού βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος παρέδωσε τη συνεισφορά της νεολαίας του κόμματος και πολιτών στην ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνει η Κύπρος στην Ουκρανία.

Σε δηλώσεις του είπε: «Συγκινητική η συνδρομή των απλών πολιτών στη στήριξη του Ουκρανικού λαού. Να συγχαρώ τη νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού και όλους τους φορείς που έχουν συνεισφέρει σε αυτήν την προσπάθεια. Ο Κυπριακός λαός ξέρει από ξεριζωμό και προσφυγιά και την ίδια ώρα ξέρουμε να καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Δεν μπορούν να υπάρξουν και δεν υπάρχουν εκ μέρους μας εκπτώσεις σε θέματα αρχών. Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία είναι αυτό που βιώσαμε ως κυπριακός ελληνισμός το 1974. Πανομοιότυπη κατάσταση, γι’ αυτό δεν έχει καταδίκη μεν αλλά δε. Με απόλυτο τρόπο επαναλαμβάνω, καταδικάζουμε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία διαχωρίζοντας τις αποφάσεις της ηγεσίας από τον φίλο ρωσικό λαό».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι με τα λεγόμενά του ο κ. Νεοφύτου καταδεικνύει κάποιους στην Κύπρο που φαίνεται ότι δεν θέλουν να δείξουν τόση μεγάλη σημασία, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού απάντησε τα εξής:

«Είδαμε και τα ψηφίσματα στο Ευρωκοινοβούλιο, βλέπουμε ανακοινώσεις αλλά και άλλα πολιτικά πρόσωπα, που λεν μια κουβέντα καταδίκης και συνεχίζουν με παραγράφους τα ναι μεν αλλά. Όταν υπάρχει παραβίαση του διεθνούς δικαίου, επέμβαση στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα οποιασδήποτε χώρας, δεν χωρούν υποσημειώσεις και αστερίσκοι».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top