ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΔΕΚ: Ζητήσαμε μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πήραμε απορρύθμιση

ΕΔΕΚ: Ζητήσαμε μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πήραμε απορρύθμιση

Χωρίς να αμφισβητούμε τα θετικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, εκτιμούμε ότι υπάρχει σαφής παραβίαση βασικών αρχών που θα έπρεπε να διέπουν την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

Οποιοσδήποτε μελετήσει τις ενοποιήσεις των δήμων θα διαπιστώσει σκοπιμότητες και εξυπηρέτηση συγκεκριμένων κομματικών ή άλλων συμφερόντων.

Με τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών διαμερισμάτων δεν θα ενισχύεται η ενιαία ανάπτυξη και η ενιαία δράση των δημοτικών περιοχών αλλά θα προκαλούνται αχρείαστες αντιπαραθέσεις για προώθηση τοπικών συμφερόντων των διαμερισμάτων για καθαρά ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Παραβιάζεται η αρχή της απλής αναλογικής που έπρεπε να χαρακτηρίζει το εκλογικό σύστημα και εισάγεται με έμμεσο τρόπο μια μορφή πλειοψηφικού.

Πώς είναι δυνατόν οι μεγαλύτεροι δήμοι να έχουν 30 δημοτικούς συμβούλους και 1-4 αντιδημάρχους, ενώ οι μικροί δήμοι θα έχουν 16 δημοτικούς συμβούλους με 9 αντιδημάρχους (βλ. Δήμος Δυτικής Λεμεσού) ή 14 αντιδημάρχους (βλ. Δήμος Πόλις Χρυσοχούς);

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα δικαιωθούν οι προβλέψεις μας όπως έτυχε με την περίπτωση του ΓεΣΥ που σήμερα επιβεβαιώνονται οι υποδείξεις που εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε κάνει για να αποφευχθεί η διασπάθιση και η καλύτερη εφαρμογή του συστήματος προς όφελος των πολίτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top