Διεκόπη η δεύτερη προσπάθεια απομάκρυνσης των αμάχων της Μαριούπολης - Σφοδροί βομβαρδισμοί γύρω από το Κίεβο

Διεκόπη η δεύτερη προσπάθεια απομάκρυνσης των αμάχων της Μαριούπολης - Σφοδροί βομβαρδισμοί γύρω από το Κίεβο

Στην ενδέκατη ημέρα του μπήκε σήμερα ο πόλεμος στην Ουκρανία με τις ρωσικές δυνάμεις να συνεχίζουν την ευρεία επίθεσή τους στη χώρα έχοντας καταλάβει πολλές πόλεις και χωριά προκαλώντας ανθρωπιστικό δράμα καθώς περίπου ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ έκδηλη είναι η αγωνία για τους δεκάδες χιλιάδες αμάχους που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο μέτωπο.

Χθες, Σάββατο, η κατάπαυση του πυρός για την απομάκρυνση των αμάχων σε πολιορκούμενες περιοχές της νοτιοανατολική Ουκρανίας ναυάγησε, με τις ρωσικές δυνάμεις να κλιμακώνουν τους βομβαρδισμούς σε πόλεις-κλειδιά.

Η υπό πολιορκία Μαριούπολη έχει βυθιστεί σε ανθρωπιστική κρίση, οι κάτοικοί της παραμένουν παγιδευμένοι χωρίς νερό, τρόφιμα, ρεύμα και φάρμακα, και ο ρωσικός στρατός εντείνει τους βομβαρδισμούς.

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

Η εβδομάδα που πέρασε, ίσως αποδειχθεί η πιο καθοριστική από την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κράτος Μαφία», του Μακάριου Δρουσιώτη και αυτό επειδή για πρώτη φορά, η υπόθεση μεταφέρεται ολοκληρωμένα από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θεσμικών αποφάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE