Ουκρανικό: Έσπασε το φράγμα των 2 εκατ. προσφύγων - Ο χάρτης με τις χώρες που πήγαν

Ουκρανικό: Έσπασε το φράγμα των 2 εκατ. προσφύγων - Ο χάρτης με τις χώρες που πήγαν

Δύο εκατομμύρια άνθρωποι έφυγαν από την Ουκρανία σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Χθες οι Ουκρανοί πρόσφυγες υπολογίζονταν σε 1,7 εκατομμύρια.

 

Η αύξηση του αριθμού των προσφύγων, έρχεται ως συνέχεια της επιχείρησης εκκένωσης στην βορειοανατολική πόλη Σάμι αλλά και στην πόλη Ιρπίν κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο.

Η εκκένωση ξεκίνησε μετά από συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων προκειμένου να μπορέσουν να απομακρυνθούν άμαχοι από τις εμπόλεμες περιοχές.

Δείτε τον χάρτη του Sky News με τις χώρες στις οποίες κατευθύνθηκαν οι πρόσφυγες από την Ουκρανία. Δεν περιλαμβάνονται οι πρόσφυγες που μετακινήθηκαν σε χώρες εκτός ΕΕ (210.000) και στη Ρωσία (53.300).

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE