Ουκρανικό: Έσπασε το φράγμα των 2 εκατ. προσφύγων - Ο χάρτης με τις χώρες που πήγαν

Ουκρανικό: Έσπασε το φράγμα των 2 εκατ. προσφύγων - Ο χάρτης με τις χώρες που πήγαν

Δύο εκατομμύρια άνθρωποι έφυγαν από την Ουκρανία σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Χθες οι Ουκρανοί πρόσφυγες υπολογίζονταν σε 1,7 εκατομμύρια.

 

Η αύξηση του αριθμού των προσφύγων, έρχεται ως συνέχεια της επιχείρησης εκκένωσης στην βορειοανατολική πόλη Σάμι αλλά και στην πόλη Ιρπίν κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο.

Η εκκένωση ξεκίνησε μετά από συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων προκειμένου να μπορέσουν να απομακρυνθούν άμαχοι από τις εμπόλεμες περιοχές.

Δείτε τον χάρτη του Sky News με τις χώρες στις οποίες κατευθύνθηκαν οι πρόσφυγες από την Ουκρανία. Δεν περιλαμβάνονται οι πρόσφυγες που μετακινήθηκαν σε χώρες εκτός ΕΕ (210.000) και στη Ρωσία (53.300).

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE