ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Zητούμε την παραίτηση τόσο του Υπουργού Υγείας» - Διαμαρτυρία Νεφροπαθών στο ΓΝ Αμμοχώστου

«Zητούμε την παραίτηση τόσο του Υπουργού Υγείας» - Διαμαρτυρία Νεφροπαθών στο ΓΝ Αμμοχώστου

Την παραίτηση του Υπουργού Υγείας και των στελεχών του ΟΚΥπΥ για τα χρόνια προβλήματα που παρατηρούνται με τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ζήτησε σήμερα με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Κέζος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Νεφροπαθών της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε ότι έγιναν ήδη διαδικασίες για αλλαγή του συστήματος και ότι αναμένεται η αγορά του το συντομότερο δυνατόν.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κέζος είπε ότι «τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου τέθηκαν και πάλι χθες εκτός λειτουργίας για περισσότερες από τρεις ώρες, με αποτέλεσμα αρκετοί ασθενείς να περιμένουν μέχρι να διορθωθούν για να συνεχίσουν την θεραπεία τους. Η εταιρεία μας ανέφερε πριν από ένα χρόνο ότι έληξε η προθεσμία εγγύησης του μηχανήματος και δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση που αυτό χαλάσει».
 
Πρόσθεσε ότι «χθες Τρίτη 8 Μαρτίου, η πρωινή βάρδια ασθενών άρχισε τη θεραπεία της κανονικά αλλά το μηχάνημα σταμάτησε με αποτέλεσμα να κληθεί ο τεχνικός για να το διορθώσει. Η δεύτερη βάρδια ασθενών αντί να ξεκινήσει στη μία το μεσημέρι ξεκίνησε τη θεραπεία της στις τρεις το μεσημέρι, ωστόσο ο τεχνικός της εταιρίας ενημέρωσε πως το μηχάνημα χάλασε και θα έκανε προσπάθεια επιδιόρθωσης του».
 
Σύμφωνα με τον κ. Κέζο «το μηχάνημα τελικά "μπαλώθηκε" γύρω στις έξι το απόγευμα ενώ ο τεχνικός μας ενημέρωσε πως αυτό μπορεί να χαλάσει οποιαδήποτε στιγμή. Οι ασθενείς ξεκίνησαν θεραπεία γύρω στις έξι το απόγευμα και συνέχισαν μέχρι τις δέκα το βράδυ, ωστόσο καθ΄ όλη τη διάρκεια των ωρών αυτών, το μηχάνημα χαλούσε και επαναλειτουργούσε διαρκώς».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «ορισμένοι ασθενείς δεν κατάφεραν να συνεχίσουν τη θεραπεία τους αφού το μηχάνημα σταματούσε ενώ βρισκόταν σε λειτουργία πάνω τους, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους. Γύρω στις δέκα χθες το βράδυ πρότειναν στους αιμοκαθαρόμενους ασθενείς να μεταβούν με λεωφορείο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για να συνεχίσουν τη θεραπεία τους, κάτι που τελικά δεν έγινε αποδεκτό, αφού υπάρχουν άτομα με αναπηρίες και δεν μπορούν να κινηθούν εύκολα».
 
Σε άλλη ερώτηση ο κ. Κέζος απάντησε πως «πριν από ένα περίπου μήνα μας αναφέρθηκε από τον ΟΚΥπΥ ότι παραγγέλθηκε νέο μηχάνημα. Ωστόσο για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να προκηρυχθούν προσφορές και σε περίπτωση που γίνει παραγγελία το νέο μηχάνημα χρειάζεται περίπου 7 – 8 μήνες για να φτάσει στην Κύπρο».
 
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Νεφροπαθών είπε ακόμα ότι «ζητούμε την παραίτηση τόσο του Υπουργού Υγείας όσο και των στελεχών του ΟΚΥπΥ αφού ευθύνονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς καθημερινά στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Ακόμα εντός των ημερών θα αποστείλουμε επιστολή σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μεταξύ των οποίων το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ, για λήψη μέτρων επ’αόριστον μέχρι τη λύση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει καθημερινά η υγεία μας».  
 
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «έγιναν ήδη διαδικασίες για αλλαγή του συστήματος και υπολογίζουμε ότι αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατόν. Η αγορά νέου συστήματος έχει περιληφθεί στους προϋπολογισμούς του Οργανισμού και ξεκίνησε ήδη να υλοποιείται».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χαριλάου είπε πως «η εταιρεία που χειρίζεται το μηχάνημα έχει συμβόλαιο συντήρησης και σε περίπτωση που αυτό χαλάσει θα συνεχίσει να το συντηρεί μέχρι την αγορά και τοποθέτηση του καινούργιου συστήματος».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top