Πέθανε ο πρώτος ασθενής που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο

Πέθανε ο πρώτος ασθενής που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο

Το πρώτο άτομο που έλαβε μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο πέθανε δύο μήνες μετά από αυτό το ιατρικό ορόσημο, ανακοίνωσε την Τετάρτη το νοσοκομείο που πραγματοποίησε την επέμβαση.


Η διαδικασία δημιούργησε ελπίδες ότι η πρόοδος στη δωρεά οργάνων μεταξύ ειδών θα μπορούσε κάποτε να λύσει τη χρόνια έλλειψη ανθρώπινων οργάνων που είναι διαθέσιμα για δωρεά.

H ομάδα πίσω από το εγχείρημα λέει ότι εξακολουθεί να είναι αισιόδοξη για τη μελλοντική της επιτυχία.

Ο Ντέιβιντ Μπένετ, 57 ετών, είχε λάβει το μόσχευμά του στις 7 Ιανουαρίου και πέθανε στις 8 Μαρτίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ιατρικό Σύστημα του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE