Πέθανε ο πρώτος ασθενής που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο

Πέθανε ο πρώτος ασθενής που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο

Το πρώτο άτομο που έλαβε μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο πέθανε δύο μήνες μετά από αυτό το ιατρικό ορόσημο, ανακοίνωσε την Τετάρτη το νοσοκομείο που πραγματοποίησε την επέμβαση.


Η διαδικασία δημιούργησε ελπίδες ότι η πρόοδος στη δωρεά οργάνων μεταξύ ειδών θα μπορούσε κάποτε να λύσει τη χρόνια έλλειψη ανθρώπινων οργάνων που είναι διαθέσιμα για δωρεά.

H ομάδα πίσω από το εγχείρημα λέει ότι εξακολουθεί να είναι αισιόδοξη για τη μελλοντική της επιτυχία.

Ο Ντέιβιντ Μπένετ, 57 ετών, είχε λάβει το μόσχευμά του στις 7 Ιανουαρίου και πέθανε στις 8 Μαρτίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ιατρικό Σύστημα του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Έργα 3,5 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο το 2027»

ΠτΔ: «Έργα 3,5 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο το 2027»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κάλεσε απόψε τις κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου να ωριμάσουν έργα ώστε να εγκριθούν από την Κυβέρνηση το 2027 όταν και θα διατεθεί ποσό 3,5 δις ευρώ για υλοποίηση τους.