Υπ. Δικαιοσύνης: Έχουμε δρόμο να διανύσουμε για αλλαγή νοοτροπιών που στέκονται εμπόδιο στην ισότητα

Υπ. Δικαιοσύνης: Έχουμε δρόμο να διανύσουμε για αλλαγή νοοτροπιών που στέκονται εμπόδιο στην ισότητα

Έχουμε δρόμο να διανύσουμε για να αλλάξουμε τις νοοτροπίες που στέκονται εμπόδιο στην πλήρη ισότητα και αυτό απαιτεί χρόνο, επιμονή και συνεχή προσπάθεια, δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, αποδεχόμενη την Πέμπτη τον τίτλο του εξέχοντος μέλους που της απέδωσε η Παγκύπρια Κίνηση Ίσα Δικαιώματα-Ίσες Ευθύνες, σε εκδήλωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Η κ. Δράκου είπε ότι μέσω της Μονάδας Ισότητας του Υπουργείου και του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας υπάρχουν ειδικά Σχέδια Χορηγιών που στόχο έχουν την ενθάρρυνση ομάδων της κοινωνίας, όπως η Παγκύπρια Κίνηση «Ίσα Δικαιώματα-Ίσες Ευθύνες», να πραγματοποιήσουν δράσεις και καμπάνιες για την ισότητα.

Διαβεβαίωσε πως έχει θέσει πολύ ψηλά στις προτεραιότητές της τα θέματα ισότητας και θα συνεχίσει να εργάζεται με μεθοδικότητα για να δημιουργήσουμε μια ίση και δίκαιη κοινωνία.

Η Υπουργός διετέλεσε αρχικά μέλος και στη συνέχεια Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Κίνησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ από Μπαχρέιν: «Συμβολική και ουσιαστική η επίσκεψή μου» – Γέφυρα ΕΕ και Κόλπου η Κύπρος

ΠτΔ από Μπαχρέιν: «Συμβολική και ουσιαστική η επίσκεψή μου» – Γέφυρα ΕΕ και Κόλπου η Κύπρος

Στη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ στις σχέσεις ανάμεσα σε ΕΕ και χωρών του Κόλπου, αλλά και στις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Μπαχρέιν αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μανάμα, την πρώτη διμερή επίσκεψη του στο εξωτερικό από την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

BEST OF TOTHEMAONLINE