ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατεδάφιση των πρώτων τσίγκινων υποστατικών στη Λάρνακα - Τι γίνεται με τους κατόχους που απέρριψαν την πρόταση του Δήμου

Κατεδάφιση των πρώτων τσίγκινων υποστατικών στη Λάρνακα - Τι γίνεται με τους κατόχους που  απέρριψαν την πρόταση του Δήμου

Κατεδαφίζονται τα πρώτα τσίγκινα παραπήγματα στη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου.

Επιτέλους, έγινε το πρώτο βήμα για κατεδάφιση των τσίγκινων παραπηγμάτων που «κοσμούν» τη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου, στη Λάρνακα, από το 1975… Για όσους χρήστες αποδέχθηκαν τις προτάσεις που τους υπέβαλε ο Δήμος Λάρνακας, συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν την Πέμπτη (10/3) την κατεδάφιση των υποστατικών τους.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους χρήστες που δεν αποδέχθηκαν καμία πρόταση του δήμου, θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον τους. Τα πρόχειρα υποστατικά, έναντι από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, κτίστηκαν μετά τον πόλεμο του 1974 για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες επαγγελματίες, σε χώρο που ανήκει στο ΕΒΚΑΦ. Με την πάροδο των χρόνων, όμως, τα πλείστα απ’ αυτά έχουν εγκαταλειφθεί, ενώ παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα φθοράς με αποτέλεσμα να έχουν σκουριάσει και να αποτελούν κίνδυνο για τους περαστικούς.

Σύμφωνα με το Δήμο Λάρνακας, κανένας εκ των ιδιοκτητών τους δεν κατέχει συμβόλαιο, ούτε καταβάλλει δικαιώματα κατοχής του χώρου (ενοίκιο). Σε σχέση με την διαδικασία επίλυσης του θέματος για τα μη αδειοδοτημένα τσίγκινα υποστατικά, ο Δήμος Λάρνακας, σε συνεργασία με τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση προς στους κατόχους - χρήστες των υποστατικών με δυο επιλογές: Να τους δοθεί οικονομική αποζημίωση και να αποχωρήσουν από τον χώρο ή να παραμείνουν στον χώρο, δεδομένου ότι θα κατεδαφιστούν οι υφιστάμενες κι επικίνδυνες κατασκευές και θα υπογράψουν νόμιμη συμφωνία παραχώρησης από τον Κηδεμόνα Τ/Κ Περιουσιών, με την καταβολή ετησίου ενοικίου που θα λαμβάνει υπόψη και την επένδυση κατασκευής νόμιμων και δανειοδοτημένων υποδομών, όπως εξάλλου προνοεί η νομοθεσία. Ανακοίνωση του Δήμου Λ/κας αναφέρει ότι μέχρι σήμερα, τις συγκεκριμένες προτάσεις αποδέχτηκαν έξι από τους 11 κατόχους, ενώ οι υπόλοιποι πέντε δεν αποδέχτηκαν καμία από τις δύο προτάσεις. Για τους έξι που αποδέχτηκαν μία εκ των δύο επιλογών, ξεκίνησε η κατεδάφιση των υποστατικών τους. Για τους υπόλοιπους πέντε κατόχους που δεν αποδέχτηκαν καμία από τις επιλογές, ο Δήμος Λάρνακας δεν έχει άλλη επιλογή από την λήψη νομικών μέτρων για εξασφάλιση διατάγματος κατεδάφισης υποστατικού. Παρόμοια μέτρα αναμένεται να εφαρμοστούν και από τον Κηδεμόνα Τ/Κ Περιουσιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top