ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακές Δεξιότητες για άτομα 55 χρονών και άνω - Μάθετε πώς να αξιοποιείτε τα έξυπνα κινητά

Ψηφιακές Δεξιότητες για άτομα 55 χρονών και άνω - Μάθετε πώς να αξιοποιείτε τα έξυπνα κινητά

Το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του Έργου Προώθησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που αφορά κατάρτιση ατόμων ηλικίας 55 χρονών και άνω, καθώς και άλλων ηλικιακών ομάδων, έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή προγραμμάτων με τίτλο Ψηφιακές Δεξιότητες για άτομα 55 χρονών και άνω με τη χρήση έξυπνου κινητού/ Tablet τύπου Αndroid.

Τα προγράμματα διάρκειας 30 ωρών θα καλύψουν μεταξύ άλλων την Εισαγωγή στη χρήση έξυπνου κινητού και tablet, την Περιήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό (Web), το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (Email), την Ηλεκτρονική Τραπεζική (e-Banking), τις πληρωμές λογαριασμών μέσω JCC Smart (τηλέφωνα, φορολογίες, υδατoπρομήθεια, ανανέωση άδειας κυκλοφορίας, άδειας κυνηγίου κτλ), Άλλες Εφαρμογές Διαδικτύου, την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (ΓεΣΥ, Σύστημα πληρωμής εισφορών Τμήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Taxisnet και συμπλήρωση φορολογικής φόρμας, Διαδικτυακή Πύλη Αριάδνη) και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Τα προγράμματα θα διεξαχθούν με φυσική παρουσία σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο τηρούμενου του πρωτοκόλλου για την προστασία από την πανδημία του Κορωνοϊού- COVID 19, όπως φαίνονται στον πιο κάτω πίνακα.

A/A

Tίτλος προγράμματος

Ημερομηνίες Διεξαγωγής

Διάρκεια (ώρες)

Μέρες και Ώρες

διεξαγωγής

Χώρος Διεξαγωγής

1

Android (Smart Phone/ Tablet) – Ψηφιακές Δεξιότητες για άτομα 55 χρονών και άνω (ΨΑ2022/1ΛΕΥ)

21/3-20/4/22

30

09:00-12:15

Kέντρο Παραγωγικότητας, Λεωφ. Καλλιπόλεως 77, Λευκωσία

2

Android (Smart Phone/ Tablet) – Ψηφιακές Δεξιότητες για άτομα 55 χρονών και άνω (ΨΑ2022/2ΛΕΜ)

28/3-4/5/22

30

10:00-13:15

Kέντρο Παραγωγικότητας,

Ελπίδος 1,

Λεμεσός

3

Android (Smart Phone/ Tablet) – Ψηφιακές Δεξιότητες για άτομα 55 χρονών και άνω (ΨΑ2022/3ΠΑΦ)

29/3-5/5/22

30

10:00-13:15

Μπουμπουλίνας 16, Πάφος


Τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν, αφού χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και απευθύνονται με προτεραιότητα στα άτομα ηλικίας 55 χρονών και άνω αλλά και σε άλλες ηλικιακές ομάδες, εργαζόμενους και εργαζόμενες του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, άνεργους, συνταξιούχους αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο/ ενδιαφερόμενη. Σε όλους τους συμμετέχοντες/όλες τις συμμετέχουσες δίνεται πιστοποιητικό συμμετοχής νοουμένου ότι θα παρακολουθήσουν με επιτυχία τουλάχιστον το 75% της διάρκειας του προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας https://www.e-gnosis.gov.cy/training/eskills/ ή επικοινωνώντας με τα κατά τόπους Γραφεία του Κέντρου Παραγωγικότητας στη Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα στα τηλέφωνα 22806000, 25873588 και 24812430 αντίστοιχα.
Το Έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top